Äventyr,  Motorcyklar

En lördag på två hjul

Sen jag tog motorcykelkörkort förra året har jag fått en större, utvidgad krets av vänner. Folk som jag tidigare träffade på spelningar och alltid sa hej och småpratade lite med har nu blivit såna jag umgås med även utanför krogvärlden, eftersom vi har ett gemensamt intresse i motorcyklarna. Idag var jag på Trophy Motorcycles 3-årsjubileum tillsammans med Nina och Mel som är ett par av dessa vänner. När vi umgås blir det alltid mest motorcykelsnack och så åker vi såklart hoj tillsammans. Dagens tur gick genom Balboa Park och över halva San Diegos uptown-område, och jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att tillbringa en solig lördag på.

8 Comments

 • burgschki

  det är så himla fint att umgås via gemensamma nämnare. hur mkt kostar din mc vad gäller försäkring, taxes osv?

  det är så jag tänker mig att det kommer bli för mig när jag börjar med roller derby. kommer spendera helgerna på rullskridskor.

  • Cinderalley

   Ja visst är det! Det är faktiskt inte alls speciellt dyrt. Kanske några tusen om året inklusive allt: försäkring, registrering, reparationer, inköp av utrustning osv. Tror iofs att det är betydligt billigare här än i Sverige. Tyskland vet jag ingenting om 🙂

   Oh vad spännande ju! När ska du börja med det?

 • Anja

  Till kommentaren ovanfor: nar du borjar med roller derby kommer du att spendera all ledig tid med att antingen vara pa skates, tanka pa skates eller prata om skates! Det ar fantastiskt, har spelat i nastan ett ar nu 🙂

  • Cinderalley

   Det är så jag har förstått det också, att det är en egen liten (?) subkultur. Har rätt många bekanta här som sysslar med roller derby, men jag träffar dem inte så ofta eftersom de alltid är upptagna med något skaterelaterat haha.

   • Anja

    Haha, “I can’t, I’ve got Derby” ar en valkand fras i forhallandet mellan Roller Derby och omvarlden. Subkulturen ar val forhallandevis liten men har i England/UK finns det iaf ett 80-tal ligor aven om det saklart ar storst i USA dar det spelas i riktiga arenor och inte som har, i sunkiga sporthallar. Men det ar pa uppgang, forsta VM var forra aret, OS nasta!

    • burgschki

     åh vad kul, har kompisar i sverige som håller på med det och berlin har tre lag som det verkar. har inte ens prövat än fast tänker påt typ nästan hela tiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *