Matbloggen

Grannsämjan

Det här med att ha en granne som är utbildad kock alltså, det är rätt bra grejer. Speciellt när han ringer vid lunchtid och står och lagar mat med sin roomie ett kvarter bort och behöver någon att äta upp maten med. Och speciellt när det är så gott att man typ rullar hem en timme senare i seriös matkoma.

Så här beskriver kocken själv dagens kulinariska mästerverk: “Butternut squash based bisque w mango chive and Bulgarian feta accompanied by a olive oil garlic and feta flatbread. Finished w a fruit salad to cleanse the palate and send you off to a beautiful sunny San Diego afternoon!!!”

0 Comments

 • Emma

  Åh herregud vad gott det ser ut! Tänkte för övrigt be om lite tips. Troligen kommer vi spendera sista veckan på våran semester i San Diego nästa år (ska köra en coast-to-cast från NY via Washington, Nashville/Memphis, New Orleans, Austin, GC, LV och SF ner till LA och SD.). Efter att ha följt din blogg ett tag måste jag säga att San Diego låter bra mycket mysigare än Los Angeles (du verkar inte ensam om att tycka det, har en chef som håller med) så vi tänkte spendera max 3 dar i LA och sen en vecka i SD. Tror du det räcker med 1 vecka i SD? Tänkte besöka LV och SF (LV, Death Valley, Yosemite, Death Valley, SF, Alcatras och Farralon Islands) innan vi åker vidare nedåt till SD. Vad bör man inte missa i SD? Finns det några mysiga utflyktsmål i närheten (utflyktsmål kan mer än gärna betyda en hyfsad tatueringsstudio eller en go bar eller ett schysst gig…)? Några ställen man absolut inte bör missa? Hälsningar/Emma och Peter

  • Cinderalley

   Ooooh vad spännande det låter! När är det ni kommer hit? Jag har skrivit en massa om San Diego här i bloggen, kolla i kategorin som heter San Diego så finns det en massa tips och sånt där. Eller säg till om ni behöver en personlig guide, jag är rätt bra på att, öh… hitta bra barer och sånt 🙂

  • Cinderalley

   Hmm ja, du är väl typ i en turistort nu? På såna ställen brukar det ju alltid vara lite knepigt med vettig mat, det är himla synd.

   • emma sofie w

    Turistort japp! Det är mest burgare, köttfärssås och typ äcklig pizza på menyerna.
    Sen saknar jag det svenska utbudet på veggo som en kan laga hemma, typ god veggokorv och liknande. Det lilla lilla utbud som finns här är så himla dyrt. Fyra veckor kvar, sen ska jag shoppa loss på Goodstore (du känner till Goodstore va?).

    • Cinderalley

     Japp, känner till men tror aldrig jag har varit där. Jag blev faktiskt glatt överraskad över vegoutbudet när jag flyttade hit, det finns SJUKT mycket vegetariska/veganska substitut och sånt, och hela mataffärer som är helt ekologiska och övervägande vegetariska också. Tack och lov för det.

 • Zahra

  Asså ” oil garlic and feta flatbread”.. Vill ha! Hur gör man? 😀 Lyllo dig med sån schysst granne, vår granne röker i trapphuset :))))

  • Cinderalley

   Meh! Säg åt grannen att sluta, det är ju INTE ok. Och jag har ingen aning om hur man gör något av den här maten, jag njöt av att slippa laga och bara äta haha.

 • Johanna

  Ser ut och låter sinnessjukt gott, men alltså, bulgarisk feta? Gör de feta i Bulgarien verkligen? Trodde det bara var grekisk som fick heta så.

  Nonetheless: blev sjukt hungrig nu.

  • Cinderalley

   Ja, jag frågade honom samma sak, feta-fascist som jag är haha. Men den såg ut och smakade som grekisk feta, så jag vet inte riktigt vad skillnaden är!

 • Duktiga Tjejen

  Alltså ok att ha en granne som är kock, det skulle inte påverka många här liksom. Här bjuder man inte över folk sådär. Eller ja, det beror väl på såklart, men gerenellt. Att ha din granne och bo som du, AVIS!

  Vår ena granne är psykiskt störd och brukar skrika att alla är horor och att han ska mörda Göran Persson. Men det värsta är nog att hans hund skäller och ylar konstant när han lämnar den (dock max ett par timmar per dag, så han verkar ta hand om den annars).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *