Konsumtionsglädjen

Marinkåren och konsumtionsglädjen

San Diego är en ganska militärtät stad, med en av världens största flottor och den största marinbasen på den amerikanska västkusten. Rör man sig i downtown kan man vara ganska säker på att det största manliga klientelet på vilken bar som helst kommer att bestå av marinsoldater, och man känner igen dem redan på avstånd: rakade skallar, raka ryggar, naiva tonårsfinniga ansikten, och en smått hjärntvättad testosteronstinn uppsyn.

Men – jag svävar ut – jag hade ju egentligen tänkt fokusera på det (enda?) positiva med att bo i en militärstad, nämligen NEX. Det står för Navy Exchange, och är ett gigantiskt shoppingcenter där man bara får handla om man har ett military ID. Eller om man, som jag, känner någon med ett military ID.

Det fina med NEX är att allt är svinbilligt – ibland halva priset jämfört med vanliga butiker – samt att man inte behöver betala sales tax. Häromdagen tog jag och min kompis C, som råkar vara gift med en marinsoldat, en liten NEX-shoppingrunda. Förutom ett par fulla matkassar kom jag även hem med något jag har sneglat på ett tag nu. Betsey Johnson’s sprillans nya parfym, Too Too. Den luktar sjukt gott och var nästan 20 dollar billigare på Navy Exchangen än på Sephora, så det var inte så mycket att diskutera. Och kolla vad fin den är!

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *