Matbloggen

Den gula maten

Det är så mycket prat om nya dieter jämt, och jag känner mest att jag blir utmattad av tanken på att till exempel utesluta ett helt näringsämne ur kosten. Jag äter hälsosamt, men utan några större begränsningar. En viktig del i min matfilosofi går dock ut på att jag inte äter gul mat. Alltså, nu snackar jag inte bananer eller gula paprikor, utan amerikansk gul mat. Restaurangkedjan Denny’s är ett bra exempel på ett ställe där jag över huvud taget inte sätter min fot, eftersom all deras mat är gul. Det är ljust bröd, smör, pommes frites, omeletter, pannkakor, hash browns, scrambled eggs, friterat, och ost ost ost. Och allt är gult!

Jag har alltså inga problem med råvarorna i sig – jag äter också potatis, ägg och ost. Så länge de inte är artificiellt knallgula och serveras utan några som helst tillbehör i form av grönsaker, fibrer, vitaminer eller antioxidanter. Mina amerikanska vänner ställer sig ganska oförstående till den här matfilosofin, men så är det kanske när man har växt upp i ett land där halva kostcirkeln består av gul mat, och den andra halvan av bacon.

(Bild från Dennys.com)

0 Comments

 • Duktiga Tjejen

  Fan vilken äcklig bild. Men jag älskar ändå Dennys Cesarsallad. Åt den ofta när jag bodde på PR. Och ibland oreo-shake… Förstår dock verkligen poängen. Är glad för att vi har såpass lite sån mat i Sverige jämfört!

  • Cinderalley

   Ja, fan vad jag saknar svensk mat ibland, alltså vanlig typ kafémat, sallader och smörgåsar och sånt. En annan anledning till att jag inte äter på Dennys är för att de tydligen har kackerlackor i köket rätt ofta :O

 • Anja

  Ja det ar likadant har i England fast ibland bryter dom av med orange i form av vita bonor! Suck. Crisp sandwich hade jag aldrig hort talas om innan jag kom hit men det ar alltsa chips i vitt brod! Och hela tiden godis och choklad, vending machines overallt och det ar sjukt billigt med allt skrap ocksa…

  • Cinderalley

   Ja, fy fan, engelsk mat slår nog till och med amerikansk mat. När jag var i Blackpool 2004 var jag vegan och det GICK inte att hitta något att äta (förutom pommes) så jag fick ge upp veganismen över en helg för att inte svälta ihjäl 🙁

  • Cinderalley

   Verkligen! Det är en rätt bra kategorisering också, folk fattar oftast med en gång vad jag menar när jag säger att jag inte äter gul mat haha.

 • Anna Nio

  Men… vad ÄR det för nåt? Rostat bröd, äggröra, och… förstoringsglas-ihjälbrända, små maskar? Ew! Och sen, öhm, jag kan ärligt inte ens gissa vad det smuliga, ljusbruna med den vita såsen på är för nåt. Vad den vita såsen är i sig kanske också är bäst att lämna osagt. :D:O:D:O

 • Pernilla

  Jag gillar inte heller dieter, utan säger som du att ät hälsosamt istället! (även om jag uteslutit djur ur min kost, men det var ju inte direkt av dietskäl). Men nu tror jag nästan att ‘gul mat’ hamnar på ute-listan. Jag har hört samma resonemang tidigare, och tycker det är lika roligt och huvudet-på-spiken varje gång!

 • Jagger

  Gul mat var nytt för mig, alltså begreppet gul mat.. men det stämmer ju. Glömmer aldrig då vi bjöds på pommes frites till frukost i Key West.. urk på burk.

 • Agnes

  Jag har precis gått tillbaka och sökt på San Diego-tipsen i din blogg! Tack så mycket, i december tänker jag fira min 25 årsdag i San Diego! Du har inspirerat mig att vilja åka dit 🙂 Nu hoppas jag bara att det finns ett Walmart i närheten, haha, så jag kan blanda den upplevelsen med dina grymma tips 😛 Kommer bli grymt!

  • Cinderalley

   ÅH vad kul! Och vad roligt att jag har kunnat inspirera någon 🙂 Det finns gott om Walmarts i San Diego, så oroa dig inte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *