San Diego,  sommar

Meddelande till vädergudarna

Är det något jag innerligt avskyr så är det regn. Det går nog till och med att påstå att det eviga regnandet är en av huvudanledningarna till att jag flyttade från Sverige. Här i San Diego ligger regn bara snäppet ovanför enhörningar på listan över sällsynta fenomen, i alla fall så här års. Jag minns inte ens när det regnade sist, men det var många månader sen, och det är ingenting jag vanligtvis klagar över.

Men nu skulle det verkligen behöva komma lite regn. Den senaste tidens hetta har liksom kulminerat i grå himmel och hög luftfuktighet, och den kvava luften gör att jag har en konstant huvudvärk som nog bara kan botas genom lite åska. Så nu sitter jag här i hettan och bara väntar på att himlen ska explodera. Det får gärna komma en ordentlig storm som varar en natt eller så, och sen kan allt bli som vanligt igen. Varmt och soligt med låg luftfuktighet och 0% chans för regn. Precis som San Diego-vädret ska vara.

PS. Bilden ovan tog jag på gatan utanför mitt hus alldeles nyss för att ha något att illustrera inlägget med. GRÅTT.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *