Äventyr,  San Diego,  sommar

Solskensskatt och fyraårsjubileumOm fem dagar har jag bott i San Diego i exakt fyra år. Jag vet inte om det här är allmänt känt utanför USA, men det är inte billigt att bo i Kalifornien – speciellt i förhållande till vad folk faktiskt tjänar. Det är ett fenomen som i folkmun är känt som “sunshine tax“, och i praktiken innebär att man betalar extra för att bo i ett av världens bästa klimat. Och nog för att jag betalar typ dubbelt så mycket i hyra som de flesta av mina vänner, eftersom jag bor själv istället för med en roomie, men jag känner ändå att det är värt varenda cent.

Jag och Gavin diskuterade detta i söndags, då vi satt längst ut på en hög klippavsats i Ocean Beach överblickande Stilla Havet, och kände oss extra lyckligt lottade. Det var ganska stora filosofiska termer som slängdes runt i sammanhanget, av typen “meningen med livet”. Effektiv terapi, det är vad jag skulle kalla det.

Här får ni för övrigt en sneak peak på min ryggtatuering som är redo för skuggningar och färg så fort jag orkar ta tag i det projektet igen.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *