Amerika,  Vardagsfilosoferande

Allt jag har att säga om valet

Jag borde väl egentligen säga något om nästa veckas amerikanska val, men allt jag har att säga känns så himla överflödigt. Det är på samma gång skrattretande och fullkomligt skräckinjagande att USA inom en mycket snar framtid kan komma att styras av en mormon. Jag skulle vilja påstå att mormonismen är en av de mest konservativa grenarna inom kristendomen – och att den dessutom är historierevisionistisk, sexistisk, homofobisk, rasistisk och allmänt verklighetsfrånvänd. Och om ni frågar mig så lyser allt detta tydligt igenom i hela Romneys politiska agenda.

Det verkar dock inte riktigt som att folk i allmänhet inser detta – att Romney till stor del går till val på rent förakt mot stora delar av befolkningen (kvinnor och homosexuella, till exempel). Istället domineras debatten som vanligt av pajkastning. Och det är ju tragiskt men inte förvånande. Därmed inte sagt att jag håller med Obama om allt, eller ens speciellt mycket. Men i valet mellan dåligt och sämre är det ändå inte speciellt svårt att välja sida. Om jag hade haft rösträtt, det vill säga.

0 Comments

 • Agnes

  Det är skrämmande att sitta i lilla Sverige och följa de debatter som valkampanjerna river upp. Jag hoppas att Amerika gör ett bra val nu (bra av de dåliga dvs).

  • Cinderalley

   Ja, det hoppas jag också. Men med tanke på att det här är samma befolkning som röstade för George Bush TVÅ gånger är jag inte alltför optimistisk…

 • Fiat

  Hu. Har gjort mitt bästa för att undvika så mycket som möjligt av valet, men det är ju svårt att vara helt oengagerad. Vågar inte ens tänka på hur det kan sluta.

  • Cinderalley

   Samma här. Jag försöker undvika det, men samtidigt handlar det ju om saker som kan påverka mig direkt och det borde man kanske inte blunda för.

 • Anja

  Mitt Romney, det ar liksom “haha, ja det var kul satir, tillbaka till verkligheten nu… oh, shit…”

  Seriost dock, det ar verkligen skrammande att han ar ett av alternativen och ocksa svart att forsta hur folk kan vara sa religiost brainwashed i sa stor utstrackning i ett “modernt” land.

  • Cinderalley

   Det är lite samma sak som förra valet, det kändes som ett stort skämt också. Sarah Palin liksom, är hon på riktigt? Så känns Romney/Ryan också.

 • Angelica

  Ja visst är det sjukt att som svensk betrakta det hela och inse att han är på riktigt. Och att det finns människor som kommer rösta på honom på riktigt. ÅR 2012 liksom?!

  • Cinderalley

   Ja, men amerikaner är ett knasigt folk. Det är mest i storstäderna på öst- och västkusten som folk är någorlunda vettiga, resten av landet är spritt språngande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *