Irritationsmoment,  Metabloggande

I-landsproblem är också problem

Så himla störig grej: för någon vecka sen bytte jag användarnamn på Instagram, från Cinderalley till Cylinderella. Det var tänkt som ett temporärt byte, för att slippa undan en person som postade skitsnack om mig från sin profil (som jag var blockad från att se). Enligt Instagram.com är ett byte av användarnamn det enda sättet att hindra en person man har blockat från att tagga en i sina bilder, så jag hade inte så mycket till val – och jag valde med avsikt ett namn som var så nära det ursprungliga som möjligt.

Och så idag kände jag lite att enough is enough och öppnade Instagram för att byta tillbaka – endast för att upptäcka att någon hade stulit mitt ursprungliga användarnamn. Nu finns det alltså någon annan som heter Cinderalley på IG, och med tanke på att det är och har varit mitt användarnamn precis överallt under ganska många år nu är det svårt att inte ta det personligt. Att någon under de ynka dagar jag gått under ett annat nick skulle ha skapat det här kontot utan att känna till att det under en lång tid varit upptaget känns mycket långsökt, så jag är övertygad om att vi har att göra med en användarnamnstjuv.

Okej att detta kanske är en löjlig sak att bli upprörd över, men seriöst? Någon är uppenbarligen ute efter att jävlas. Jag har skickat ett långt email till Instagrams support och förklarat detta, även om jag inser att det nog både är lönlöst och en smula patetiskt. Men liksom, bara en sån sak som att jag äger Cinderalley.com borde för evigt diskvalificera alla andra från att använda det nicket över huvud taget. Jag är dessutom helt övertygad om att den nya Cinderalley, till skillnad från undertecknad, inte har detta som registreringsplåtar på bilen:


Så kan inte alla som läser detta vara så himla rara och gå in på Instagram och rapportera den här användarnamnstjuven så vi kan få slut på de här dumheterna en gång för alla?

Tack och puss.

0 Comments

 • Johanna

  Meh sicket as, jag hade blivit asirriterad.

  Men du, nu sökte jag på Cinderalley och hittar då en anv med din bild, din beskrivning, och ja, hela bildfeeden är din. Kan det ha skapats en kopia av hela din anv när du bytte namn, eller nåt sånt?

  • Cinderalley

   Ja, jag är som du kanske märker ganska irriterad heh.

   Men vad konstigt? Det är ju som sagt inte mitt användarnamn längre, kanske att du behöver radera din Instagram-cache eller nåt?

 • Camilla

  Jag har också anmält!

  Inte för att det hjälper i just det här fallet eftersom fejk-kontot redan är skapat, men för eventuella framtida bekymmer skulle du kunna ansöka om varumärkesregistrering. De flesta sociala medier har policies som skyddar innehavare av varumärkesregistreringar från att deras varumärken blir stulna som användarnamn osv. Här är Instagrams exempelvis: http://help.instagram.com/customer/portal/articles/118970

  (Obs dock att man inte per automatik har rätt till sitt varumärke som användarnamn o.d. överallt på nätet. Det beror på sajtens egna policy.)

  *arbetsskadad*

  • Cinderalley

   Tack! <3

   Och tack för tipset, ska lägga det på minnet. I vanliga fall är det inte ett problem eftersom det sällan är någon annan som använder det här användarnamnet, men just nu önskar jag lite att jag hade grund för en lawsuit. Hah.

 • Agnes

  Nej men vilket jävla otyg! Är det samma person som skrivit dumheter om dig då kanske? Varför man nu skulle vilja göra det? Obegripligt. Har inte instagram så kan inte anmäla 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *