Matbloggen

Helgen i bruncher

Idag vaknade jag klockan 6:30 på morgonen och var helt utvilad. Eftersom det nog aldrig har hänt förut var jag tvungen att dubbelkolla, och kom därmed på att vi bytte till vintertid idag. Det verkar dock som att vädret har försökt kompensera för att det stjäl en timme av vårt dagsljus, eftersom det plötsligt är sommar igen. Närmare 30 grader och molnfri himmel idag, det var jag inte beredd på när jag drog på mig boots, jeans, skinnjacka och väst för en liten motorcykeltur imorse. Men nu svamlar jag bara, jag hade ju egentligen tänkt skriva ett inlägg om helgens brunch. Så här kommer det.


I vanliga fall brukar jag mest gå ut och äta brunch på söndagar, men eftersom den här lördagen kändes som en söndag lät brunch som en bra idé. Jag och Eric gick till Parkhouse Eatery som kanske är San Diegos bästa brunchställe. Han beställde en ägglinguini och jag tog yoghurt med bär och hemmagjord granola. Deras granola är för övrigt så god att jag övertalade kökschefen att sälja mig en burk separat. Dyrt, men värt det.

 

Söndagens brunch hade vi sett fram emot i flera veckor. Matkollektivet True Kitchen Creatives ordnade nämligen en helt vegansk brunch på Sea Rocket Bistro. Vi insåg rätt snabbt att vi inte var de enda som hade sett fram emot detta. Vi fick vänta i nästan två timmar på ett bord (gick och drack mimosas på baren bredvid under tiden) och sen ytterligare en halvtimme eller så på maten, men det var det värt. Vi var ett gäng på 6 personer, varav 5 beställde eggs Benedict. Så. Himla. Gott. Det enda klagomålet var att portionerna gärna hade fått vara dubbelt så stora, eftersom vi var på svältgränsen efter den orimligt långa väntetiden.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *