Drömhuset,  Irritationsmoment

Jakten på det perfekta huset börjar nu

Alltså, jag gillar min lägenhet och jag gillar mina grannar. Men. Den nya grannen i lägenheten ovanför min har en liten hund som skäller exakt hela dagarna. Så fort hon åker till jobbet på morgonen börjar hunden skälla, och sen slutar den inte förrän hon kommer hem igen. Detta är olyckligt för mig eftersom jag jobbar hemifrån och alltså måste sitta och lyssna på den där stackars hunden hela dagarna.

Och ni kanske minns den mystiska snarkaren som jag har skrivit om tidigare? Inte nog med att snarkningarna fortfarande pågår, de tycks dessutom ha tilltagit i styrka. Jag ligger alltså sömnlös nästan varje natt och lyssnar på dessa snarkningar, som börjar vid 23-tiden och sen pågår ända till nästa morgon. Detta vet jag eftersom jag hyfsat ofta vaknar av oljudet mitt i natten eller tidigt på morgonen, och sen måste försöka somna om igen.

Den sammanlagda stressnivån jag hamnar på efter en arbetsvecka i den här oljudscykeln – hundskall dagtid och snarkningar nattetid – börjar nu bli en smula ohållbar, och jag har därför bestämt mig för att flytta. Tänker mig ett litet hus (absolut inte lägenhet!) med garage och kanske en trädgård. Så: jakten på det perfekta huset börjar nu. Ni kan väl hålla tummarna?

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *