Nostalgi

Lille huset

En gammal barndomsvän uppmärksammade mig just på att huset jag (delvis) växte upp i är till salu. Det var nog runt 10 år sen vi flyttade ut ur det huset, och trots att det är så renoverat att det inte ens ser ut som samma hus på insidan längre är det svårt att inte bli nostalgisk.

Kommer att tänka på den gången mina småbröder slängde en massa stenar på grannens tomt, och grannen (som gick under öknamnet “arga gubben”) kom rosenrasande upp till oss och skällde ut mig för det hela, eftersom han hade “sett någon med flätor” kasta stenar. Jag var helt förkrossad, och mina bröder tvingades gå ner och be om ursäkt.

Eller den gången hela familjen var på fest hos grannarna, och min styvpappa i ett svagt ögonblick lämnade bilen olåst med husnycklarna inuti, och någon helt sonika promenerade in i vårt hus och stal en massa värdelösa saker (till exempel en handväska full med Kinderäggleksaker) som vi senare hittade utspridda över grannskapet.

I det här huset har jag lekt med Barbie, skrivit och gett ut den familjebaserade tidningen Goda Nyheter tillsammans med min syster, fött upp säkert 25 hamstrar, klätt ut mig till Spice Girls, spelat oräkneliga pingismatcher i garaget, kollat på alla avsnitt av Sunset Beach, spelat Tjejsnack med kompisar, haft oändliga bråk med mina småsyskon, färgat håret för första gången, blivit vegetarian och senare vegan, piercat överläppen med en säkerhetsnål, haft föräldrafria fester, och hängt alldeles för mycket på Skunk trots analogt modem och världens slöaste uppkoppling.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *