Äventyr,  Bilar och sånt,  Livet är en fest

Mooneyes 2012

Jag flyttar in i mitt nya hus om exakt 5 dagar och borde kanske ha stannat hemma och packat den här helgen. Men det var för mycket roligt som hände på annan ort, så det gick helt enkelt inte. I lördags var det dags för Mooneyes, en årlig bilshow i Irwindale öster om LA, och i söndags var det Chopperfest i Ventura norr om LA.

Jag och Dennis, som typ är min nya bästis eftersom vi har helt identiska intressen, bestämde oss för att köra upp till Mooneyes tidigt på lördagmorgonen och sen vidare till Ventura samma kväll för att gå på Chopperfest nästa dag. I sista sekunden bestämde sig min kompis Lisa för att följa med också, så vi blev ett litet roadtripgäng. Det var för övrigt tredje året på raken som jag och Lisa tog oss till Mooneyes tillsammans. Finfin tradition detta.

Jag tog så många bilder att det här nog får bli två inlägg. Vi börjar med lördagen.


Fina bilar så långt ögat kunde nå, och en och annan motorcykel vilket gjorde mig glad.


Korv och öl och glada miner


Det är alltid lite halvknepigt att vara vegetarian på såna här tillställningar, men jag lyckades i alla fall hitta en helt gigantisk bakad potatis som gick att beställa utan bacon. Fick i mig kanske en tiondel innan jag var proppmätt.


Vissa tog jultemat på mer allvar än andra.


Innan vi åkte hemifrån bytte jag om från jeans till shorts i sista sekunden. Ett mycket bra beslut eftersom det var helt perfekt väder ute.


Första gången jag träffade Dennis sa han “du har fin rumpa” till mig på svenska, eftersom ett par svenska tjejer hade lärt honom att säga det för en massa år sen. Så vi lärde Lisa också, och sen tog vi en bild för att illustrera.


Framemot eftermiddagen började solen gå ner lite smått, så då tog vi oss tillbaka till bilen och körde vidare till Ventura. Lite senare på kvällen lyckades Lisa för övrigt ragga upp en kille genom att ropa “du har fin rumpa” efter honom, och han hängde med oss hela resten av kvällen och nästa dag. Ha! Borde kanske lära mina vänner lite fler svenska raggningsrepliker.

0 Comments

 • CC

  Fick mail med massa bilder från en kompis som var på träffen = önskar jag varit där!
  Ser dina härliga bilder = inser att jag MÅSTE dit! Nästa år vore ju fint 😉
  Menmen på lördag är det iaf take off å över Atltanten=)
  Lycka till med flytten å nya huset!

  • Cinderalley

   Ja, tycker absolut att du ska ta dig till Mooneyes, det är en av de bästa årliga bilträffarna i SoCal. Oh, vart är det ni ska nu igen?
   Tack för peppen!

   • CC

    Vid närmare titt såg jag att några av korten ni tagit var på samma bilar 😉
    Miami, Orlando, New Orleans å Memphis med div pit stop längs vägen. Göttigt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *