Äventyr,  San Diego

Om att följa sina drömmar och sånt

Alltså, jag älskar sånt här. ÄLSKAR det. Folk som vågar följa sina drömmar och packa upp hela sina liv och starta om på nytt någon annanstans. Det får mig att vilja sälja allt jag äger och resa jorden runt eller flytta till något spännande land och uppleva saker. Igen, kan väl tilläggas.

Jag kan ibland tänka att det var dumt av mig att flytta direkt till södra Kalifornien när jag lämnade Sverige. Jag skulle åkt någon annanstans först, någonstans där det inte är sol och värme 300+ dagar om året och där jag inte genast kände att jag kunde stanna för resten av livet, bara i något år eller så.

Det är ju lite knäppt förstås, eftersom jag älskar San Diego och inte kan tänka mig någonstans där jag hellre skulle vilja bo. Men jag vill ju vara en sån som har bott över hela världen. Fast utan att behöva flytta härifrån.

sandiego2

0 Comments

 • Anja

  Haller med! Kande sa nar jag flyttade fran Sverige for 8 ar sen, aventyr! Sen dess har jag varit helt besatt av andras upplevelser av resor, vad som egentligen menas med uttrycket “hemma”, upplevelser att komma tillbaka/hem igen etc etc. Jag kanner att man alltid maste ga framat, utat, att det aldrig gar att komma tillbaka till det som var eftersom ingenting star stilla, men det ar ok for man ar sjalv inte den person man var nar man gav sig av. Fascinating stuff. Det suger lite i flytta-vidare-tarmen faktiskt, Nottingham ar ju inte en metropol precis…

  • Cinderalley

   Håller med om precis allting, jag är också helt besatt av andras resor och upplevelser och äventyr, så himla spännande ju! Men undrar lite hur/varför du hamnade just i Nottingham!?

   • Anja

    Jag flyttade hit for jobbets skull. Jag malar alltsa toy soldiers for ett foretag som heter Games Workshop, sa jag spenderar mina dagar med att norda loss over 3cm stora figurer 🙂 Design Studion och HQ ligger har sa darfor hamnade jag har 🙂 Kan ju saga att jag onskar att det vore London istallet! Svart att flytta fran Stockholm till en smastad… det ar mycket som ar bra med att leva i en mindre stad, transportstrackor t.ex. men saknar aventyret runt hornet some en storstad kan erbjuda.

 • Nova

  ÅH, jag VET! Älskart, även om jag själv är så pass TRÖKIG att jag verkligen känner mig som mest hemma när jag bor vart jag bor (en bit söder om Stockholm). Hur mycket jag än älskar att resa och ÖNSKAR att jag skulle känna en dragning att ba ta mitt pick och pack och bo någon annanstans så vill jag ju inte det utan tycker alltid det är asgött att komma hem. Men vaffan, nån ska ju liva upp tallskogen också liksom 😀

  • Cinderalley

   Haha precis! Fattar vad du menar. För mig är det absolut viktigt att ha någonstans att kalla hemma, men sen spelar det inte så stor roll exakt i vilket land som är hemma för tillfället. Att däremot vara ständigt på resande fot har jag svårare för.

 • Anna

  Åh vad kul att läsa en blogg från San Diego! Jag ska dit i höst och stanna ett år för att plugga och ser fram emot det hur mycket som helst! Jag har hört att boende är rätt svårt att få tag på, stämmer det och har du något tips hur man kan gå till väga? Var är det “bäst” att bo? Tack!

  • Cinderalley

   Åh vad roligt! Nä, alltså, jämfört med till exempel Stockholm är det lätt som en plätt att hitta boende här. Det finns hur mycket som helst ledigt, kolla på sandiego.craigslist.org under Housing. Lite knepigare är det förstås när man är ny här och inte har referenser osv, men det är absolut inte omöjligt. Var det är bäst att bo beror lite på var du ska plugga och vad du gillar att göra, San Diego är rätt uppdelat och utspritt men det finns många trevliga stadsdelar!

 • Anna Granström

  Tycker ändå det låter rätt fantastiskt att ha hittat en plats så där, att det är DÄR du vill bo och just bor! Förstår dock exakt vad du menar. Som att kyssa många grodor innan man träffar prinsen. Typ. Själv har jag inte hittat den platsen än. Bott i tre länder och kan gärna flytta igen…

  • Cinderalley

   Jamen det är ju så himla spännande att få flytta till en ny kultur och uppleva något helt nytt! Även om det är en pain in the ass att börja om från noll igen.

 • Jennie

  “Men jag vill ju vara en sån som har bott över hela världen. Fast utan att behöva flytta härifrån.” Så känner jag om lilla Sverige. <3 Jag finner hela tiden nya saker här, människor, platser, samlingar och ah.. en hel värld på liten plats. Jag är så nyfiken att jag inte hinner ut i resten av den, världen. Jag behöver inte resa, det finns så mycket här!

  • Cinderalley

   Jag längtar ständigt efter att resa, men jag kan ändå förstå vad du menar. Och Sverige är nog ett bättre land än många andra att stanna kvar i.

 • Jennny

  Jag har precis (3 v.) flyttat hit till San Diego för att jobba, håller med om att det är en fantastisk stad! Hade inga direkta förväntningar, förutom en idé om ett mer lättsammare liv i värmen och äventyr. 🙂

  Själv bor jag nu tillfälligt nära jobbet i Rancho Bernardo, inte riktigt som jag föreställde mig paradiset.. 😉 Kollar nu istället på Solana Beach och Hillcrest/North park. Vilket av dem skulle du rekommendera till ett par utan barn, 30+, gillar gång/cykelavstånd till mysiga ölhak och att odla? Tack!!

  • Cinderalley

   Hej, vad kul att du har flyttat till San Diego! Och nä, Rancho Bernardo är verkligen inte speciellt spännande. Solana Beach är ganska mycket äldre överklass, så det skulle jag inte heller rekommendera. Det låter som att ni borde bo i South Park! Eller Hillcrest/North Park/University Heights/Normal Heights. De ligger alla precis vägg i vägg med varandra, och det är här alla mysiga ölhak osv ligger.

   • Jennny

    Å men nej.. Igår betalade vi deposition för hus i Solana Beach! Vi kommer tvingas umgås med gammal överklass! Jag blev förförd av Cedros gardens, mysiga cafeer och löften om mycket konserter på nåt ställe som heter Belly up. Jag får trösta mig med att vi iaf har ett citronträd i trädgården och att det är närmare till jobbet. Tack ändå. 🙂

    • Cinderalley

     Men attans! Eller ja, Solana Beach är fint ändå, och Belly Up har spelningar precis hela tiden. Och citronträd! Då kommer ni nog trivas i alla fall 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *