Äventyr,  Livet är en fest

Roadtrip till Arizona

Spontana roadtrips kan vara det bästa jag vet i hela världen. Så när vi häromdagen kom på att den här helgen var långhelg (måndagen var President’s Day som är en röd dag) bestämde M och jag oss för att ta tillfället i akt och åka någonstans. Problemet var bara att komma på var. Vi drog fram en karta för att hitta något lagom exotiskt lagom nära, och bestämde oss till slut för Yuma. Yuma är visserligen inte exotiskt någonstans, men det ligger i Arizona och jag hade dittills aldrig satt min fot i Arizona.

Vi kom dit ganska sent på söndagkvällen och hade sedan hela måndagen på oss att utforska staden. Vi insåg dock ganska snabbt att det inte finns NÅGONTING att göra i Yuma, som mest består av hotell och restauranger eftersom det är en plats där folk bara stannar på väg någon annanstans. Det enda intressanta turistmålet vi kunde hitta var ett gammalt fängelse som numera är museum.

Ungefär så här såg det ut:

034

006

019

023

029

030

031

Vi frågade ett gulligt äldre par om de kunde ta ett kort på oss utanför isoleringscellen (som verkligen levde upp till smeknamnet “Dark Cell”, TUR att man inte var brottsling i Arizona i början på 1900-talet alltså, hu!) och de drog ett halvsnuskigt skämt om mig och M och det mörka rummet bakom oss – därav de roade minerna på första bilden. På andra försöket skärpte vi till oss en smula.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *