Livet är en fest,  Vardagsanekdoter

Sober activity week

Ni som har hängt med här ett tag vet kanske att öl är en av mina favoritgrejer i hela världen. Jag dricker i vanliga fall inte så himla mycket – en eller ett par öl några gånger i veckan, men oftast inte mer än så. Men efter vår ganska blöta roadtrip för några veckor sen har jag börjat känna att det nog är dags att ta en paus från alkohol helt och hållet, i alla fall för ett tag framöver. Och med undantag för en halv Stella förra söndagen har jag inte druckit någonting alkoholhaltigt över huvud taget på snart två veckor.

Så långt är allt frid och fröjd. Problemet är bara att en majoritet av mina extracurricular activities under många år har kretsat kring just öldrickande, och att jag därför plötsligt står inför dilemmat att komma på saker att göra som inte innefattar någon form av alkoholintag.

Förra veckan fick bli lite av en trial run för nyktra aktiviteter. Så här såg några av dem ut genom Instagram:

soberweek11. Detta ser kanske inte så nyktert ut, men jag drack faktiskt bara vatten när vi var och såg både Nashville Pussy och The Bronx förra veckan.
2. Jag och M åkte till en skjutbana och sköt både pistoler och gevär. Sån jäkla adrenalinkick, det här är definitivt min nya hobby.

soberweek23. Picknick i parken, utan öl.
4. Att köra motorcykel är kanske det bästa jag vet, och bör absolut göras i nyktert tillstånd.

soberweek35. Äta vegansk lunch med goda vänner en helt vanlig torsdag.
6. Och så ytterligare en aktivitet som görs bäst utan inblandning av alkohol: tatueringar!

Och igår var vi på bio och såg Movie 43 (inte helt imponerad) men det tog jag inga kort på. Övriga förslag är mkt välkomna!

0 Comments

 • burgschki

  är ofta i samma dilemma som du, att bo i ett land där man i princip alltid har tillgång till öl och annan alkohol gör att man snabbt inser att de flesta aktiviter med glädje kan kombineras med öl. men mina förslag är (förutom skjutbana som är skitkul men ni har nog mycket tuffare vapen än vi) geocaching (helst multicaching), hästridning, mountainbiking typ alla slags sporter som bouldern och klättring både inomhus och utomhus. gå på aquarium/zoo, spela 3d minigolf. rullskridskor/vanliga skridskor.

  • Cinderalley

   Tack för förslag! Mitt stora problem är dock att jag ogillar de flesta typer av motion. Ridning och snowboardåkning gillar jag, men pallar inte att hålla på med andra sporter. Även om jag teoretiskt tror att klättring är himla kul 🙂

 • Karin

  Alltså, angående ditt inlägg “Om att följa sina drömmar och sånt” så är DU en enormt inspirerade kvinna! Jag är inget big fan av bloggar, men din hamnade direkt bland de mest besökta väldigt fort.
  Tycker att det är awesome att läsa/se bilder på & om ditt liv i US.

  Puss&kram/K.

 • Anna Granström

  Finns det inte alkoholfri öl på sånna ställen? Eller är det B? Jag har inte druckit alkohol sedan november 2011 (!!!). Inte en enda klunk. Inte så konstigt pga graviditet och amning iofs. Men ändå. Känns sjukt länge. Är inget fan av alkohol egentligen, men ibland blir jag sugen på ett glas vin.

  Tror det är bra att detoxa kroppen lite sådär med uppehåll. Hur länge har du tänkt köra alkoholfritt?

  • Cinderalley

   Vet faktiskt inte! Jag brukar köra på vatten bara om jag inte dricker “riktig” öl. Det ÄR ju sjukt länge. Men ett glas vin då och då tycker jag absolut att man kan unna sig.

   Just nu är jag inte sugen på alkohol över huvud taget, vi får se hur länge det håller i sig!

  • Cinderalley

   Den vi gick till ligger i Clairemont, men det finns rätt gott om skjutbanor i San Diego. För två personer inklusive ögon- och hörselskydd kostade det 25 dollar, men då hade vi med oss egna vapen. Blir nog snäppet dyrare om man hyr där!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *