Ytligheter

Nytt hår

Jag har färgat håret svart under den stora majoriteten av de senaste 10+ åren, men på senare tid har jag börjat känna ett visst behov av förändring. Kanske är det ett tecken på att jag börjar bli vuxen (!), men för första gången någonsin känner jag att det vore trevligt med en lite mer naturlig hårfärg. Förra veckan började jag alltså själva avfärgningsprocessen.

Eftersom mitt hår var ganska slitet till att börja med försökte jag undvika blekning till varje pris. Om det är någon annan som går runt och funderar på att ljusa upp håret utan att förstöra det totalt och behöver tips så gjorde jag såhär:

1. Började med en omgång ColorZap i hela håret + balsaminpackning
2. Väntade en dag, och körde sedan en omgång Color Oops + balsaminpackning
3. Väntade ytterligare en dag och hade i ett till paket ColorZap fast bara i den nedre halvan av håret den här gången, och så en inpackning igen
4. Sen färgade jag hela håret med en askblond färg för att få en jämnare ton och neutralisera de mest orangea partierna
5. Sist men inte minst ägnade jag tre dagar eller så åt att försöka bestämma mig för vilken hårfärg jag egentligen ville ha som slutresultat, och kom till slut fram till denna

Och nu är håret alltså ganska kopparfärgat på obestämd framtid. Sorry för dålig mobilbild och ostajlat rufs, men ni får i alla fall en bonuskatt på köpet.

newhair2

4 Comments

 • Fiat

  Jättesnyggt! Jag hade tänkt vara svarthårig hela mitt liv, men blev plötsligt så less på underhållet det kräver – dessutom blev längderna mättade och slutade ta åt sig färg. Så jag blekte ner i impuls med Shocks blekmedel. Mitt hår började koka och jag frätte upp ett sår i bakhuvudet. Färgen blev förvånansvärt jämn dock! Till och med så att frisören blev imponerad – eller så ville han bara vara snäll pga den gigantiska frätskadan i bakhuvudet…

  • Cinderalley

   Ha! Men aj. Jag har en del egna skräckhistorier från blekning, framför allt att håret trillar av, så jag aktar mig för att bleka. Svårt att få det riktigt ljust dock, men det var jag ju inte ute efter heller.

  • Cinderalley

   Tack snälla! Jag har en hel arsenal av olika håroljor, balsam och inpackningar, så använder det ganska flitigt när jag inte känner mig för lat 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *