Irritationsmoment,  Livet och lyckan

Bonjour tristesse

Jag vet inte om jag lider av en mild form av post-semesterdepression eller vad det är som pågår, men under de senaste dagarna har jag börjat drabbas av en helt överväldigande känsla av tristess. Tristess är väl egentligen en ganska privilegierad känsla – tänker mig att “barnen i Afrika” inte sitter och klagar över att ha tråkigt liksom – men det gör ju inte saken bättre.

Just nu är jag så sjukt trött på maten jag äter, mitt jobb, mitt umgänge, mitt hår, min garderob och min allmänna brist på motivation, och känner att något måste HÄNDA. Jag vill byta karriär, eller säga upp mig helt och börja plugga igen, eller stänga in mig i en grotta och skriva en bok, eller resa jorden runt, eller packa en ryggsäck och köra cross-country på min motorcykel. Men det går ju liksom inte att bara släppa allt när man är en ansvarsfull vuxen människa med hyra och räkningar att betala och två katter att ta hand om.

Det här kommer dessutom väldigt olägligt eftersom jag är helt pank just nu, och därför inte har råd att distrahera mig själv genom att typ hoppa fallskärm eller tatuera mig eller åka till Vegas och köra en jättesnabb racerbil, som jag annars brukar göra när tristessen sätter in.

Så vad gör man?

12 Comments

  • Cinderalley

   Åh, jag trodde först när jag såg det häromdagen att någon hade återupplivat Skunk med alla gamla användare och grupper och dagboksinlägg kvar men så var det ju inte 🙁

 • burgschki

  jag vet…sitter och mentalfilar på nästa utomlandsflytt (sydostasien börjar bli mer o mer konkret) i detta nu. men visst blir det lätt så när man haft en massa adrenalin som rusat runt i systemet och man kommer upp till ytan en sekund? du är ju nykär o allt o man blir så van vid att vara hög på’t hela tiden att man blir deprimerad av en smula vanlig vardag.

  • Cinderalley

   Ja så är det nog, speciellt nu eftersom jag just kom hem från New York också. Sydostasien låter jättespännande, vill absolut höra mer om det blir aktuellt!!

   • burgschki

    äh kanske mest ett utslag av samma tristesse du lider av. MEN glömde ju tipset, finns det inte en massa geocaching att sysselsätta sig med där du bor? här har vi evig vinter så det är inte så kul att springa runt i kylan och leta efter saker men ni har ju sommar året om. plus fantastisk natur OCH så har du motorcykel så geocaching är typ perfekt för dig. dessutom kombineras det med fördel med öl.

    • Cinderalley

     Ja, det vore himla kul, det enda är väl att jag inte direkt känner någon som håller på med det så vet inte riktigt var man ska börja. Men jag kan försöka övertyga någon om att göra det med mig!

     • burgschki

      bara googla, behöver inte ta lång tid men föreslår att ni börjar med en multicache som tar en eller två timmar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *