Drömhuset

Hur bor ni?

En grej jag gillar så pass mycket att det gränsar till besatthet är att se hur folk bor. Trots att jag är ganska ointresserad av inredning tycker jag att det är helt sjukt fascinerande att få kika in i folks hem – att få se hur man har möblerat, vad man har på väggarna, hur man utnyttjar planlösningar, hur man använder färg och form. Jag tar varje tillfälle i akt att få se hur folk bor – även om det bara innebär att gå förbi en grannes upplysta fönster och snegla in. Jag är liksom den där obehagliga fönstertittaren som är huvudanledningen till att folk drar ner persiennerna när det är mörkt. Det är en svaghet. Jag jobbar på det.

Med det sagt tänkte jag att det kanske finns andra därute som är som jag, så här kommer ett par foton från mitt hem, ett från varje rum. Inget spektakulärt, men tänker ändå att mitt lilla hus nog speglar min personlighet i inredningsform. Och ni som läser här och bloggar själva, kan inte ni också visa hur ni bor? Säg till i kommentarerna om ni gör det, så sätter jag ihop en lista sen. Okej? Okej!

home1
home2

19 Comments

  • Cinderalley

   Haha! Verktygen och bikerbilderna har jag ju i garaget. Borde kanske slänga upp ett par bilder på det också.
   Oh och ert hus ser så himla charmigt ut!

 • Maddis

  Haha, jag är lite samma som du. Älskar också att se folks hem, dom säger så mycket om personen och vad hen prioriterar i livet och omger sig med. Intressant!
  Du hade det fint förresten, ordning och reda och det gillar jag! Jag återkommer med bilder på mitt hem under dagen eller imorgon 😀

 • burgschki

  väldigt stiligt hus du har och gud, golvet i rummet med symaskinen så fantastiskt snyggt!

  tog ju över förstahandskontraktet möblerat med typ husgeråd som dammsugare och blender och allt (alltså tog mig en halvtimme att hitta en fin tvåa i en braig stadsdel i berlin-förstår itne varför sverige inte lyckas) och håller långsamt på att byta ut och göra lägenheten till min. nu blev jag skitmotiverad att fixa till så jag kan blogga om det, blir humana till helgen!

  • Cinderalley

   Tack! Ja, älskar golven, så himla skönt att slippa heltäckningsmatta som det annars är i typ alla hus och lägenheter här.

   Det är svinlätt att hitta bostad här också, tack och lov. Och ja, vore grymt kul att se hur du bor.

 • ALOHA RIOT

  Jag är precis som du, älskar att gå och titta in i fönster och hos grannar. Går tom gärna på lägenhetsvisningar för att se hur andra gjort det men blir ofta sur när allting är så stajlat.
  Vi har precis, nåja, för ett halvårsen , flyttat till världens finaste lägenhet som vi håller på att göra om till “vår” jag skall slänga upp bilder så fort jag mår bättre!

 • Camilla

  Jag är också precis som du, älskar att se hur folk bor (och glo in genom fönstren) trots att jag inte egentligen är så där galet intresserad av inredning som sådan. Däremot tror jag mitt hem inte speglar så mycket vem jag är, eftersom jag delar hem och måste ta hänsyn och så där. Sjukt jobbigt ibland. Men jag älskar den här typen av inlägg och känner att det nog är dags att göra ett själv. Skriker till då. 🙂
  Du har sånt coolt hem som verkligen känns som DU (eller åtminstone så som jag uppfattar dig i bloggen). Älskar tavelkollage och gamla filmplanscher. Lite åt det där kitschiga hållet som jag själv skulle vilja få in i mitt hem.

 • amra

  Hej,

  Jag älskar också att titta genom folks fönster men också är alltid nyfiken på bekantas och arbetskamraternas hem.. för det är verkligen en avspegling av en själv. Vare sig man vill medge eller inte…
  Samma som ditt hem känns precis som en spegel av dig, det lilla jag har kunnat läsa på ditt blogg. 🙂

  I.o.m att jag bor på två ställen så visar jag här både min vinter boning och sommar hem..

  http://style.igam-invest.com/#post42

  och sommar boendet ser ut så här just nu men nästa sommar planerar jag att möblera den “på riktigt”
  http://style.igam-invest.com/#post81

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *