Äventyr,  Motorcyklar

Motorcykelfail

motofail1

Igår var det strålande vårväder ute, så jag och Nina bestämde oss för att ta en motorcykeltur upp i bergen. Bakvägarna till Ramona är ungefär världens bästa att ta på hoj – alldeles kringelikrokigt och med sjukt fin utsikt. Men ungefär halvvägs upp slutade gasen och växlarna på min motorcykel att ta, så vi fick köra till sidan och stanna. Där blev vi fast ett ganska bra tag tills vi lyckades få tag på två kompisar med en pickuptruck som kunde komma och bogsera hem oss.

Efter lite undersökande i M:s garage hittade vi problemet, som i korthet innebär att jag behöver ett nytt bakhjul och en ny sprocket (- vad heter det på svenska? Kugghjul? Drev? Jag kan verkligen inte prata motorcyklar på svenska över huvud taget.)

Och nog för att jag kom ganska lindrigt undan i och med att det inte gick värre än det gjorde, men det är ändå världens sämsta tajming. På lördag är det nämligen en stor motorcykelfestival ungefär två timmar norr om San Diego, och vi är ett helt gäng som har planerat att åka upp tillsammans. Så nu är det fixa motorcykel i rekordfart som gäller. Håll tummarna för att jag hittar allt jag behöver innan lördag!

motofail2

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *