San Diego,  Vardagsanekdoter

Översvämningsväder

Ibland känns det som att varje gång det regnar i San Diego så bloggar jag om det. Men det är ju mest för att den här stan verkligen inte är byggd för regn, så allt går liksom åt helvete så fort det börjar dugga lite. Idag har det till exempel regnat under större delen av dagen – en ganska vanlig vårdag med svenska mått mätt, men här räknas det mer som en väderabnormalitet. Jag hade väl inte brytt mig nämvärt om det inte vore för att en kompis just ringde för att kolla så att jag var okej – han hade nämligen sett på nyheterna att min gata var översvämmad.

Nu bor jag högst uppe på en kulle och tror inte ens att det riktigt är möjligt enligt fysikens lagar för den här delen av gatan att svämma över, men lite längre ner är det tydligen värre. Jag har inte märkt någonting. Och tur är väl det, om man får vara lite självisk mitt i eländet. Jag känner liksom att jag helst slipper gå igenom både eldsvåda och översvämning inom loppet av ett och samma år.

water-main2
(Bild lånad från Fox 5)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *