Vardagsanekdoter

Konstig onsdag

Alltså, sån himla konstig dag idag. Den började med att jag vaknade klockan 7 på morgonen – en och en halv timma innan min väckarklocka ringer – och fick för mig att gå till gymmet. Det har aldrig hänt förut, och både medan jag körde till gymmet och när jag stod på löpbandet klockan 7:30 var jag i någon sorts chocktillstånd. Förstår fortfarande inte vad som for i mig. Det är väl för mycket att hoppas på att detta skulle bli någon sorts återkommande trend.

Konstig grej nummer två var att jag senare under dagen upptäckte något som liknade en bubbla på min katt Ninjas öga. Alltså utanpå ögonhinnan. Så jag googlade “cat eye bubble” och fick upp en massa forumtrådar som alla uppmanade till att åka till veterinären. Jag ringde veterinären på direkten och fick en tid en timme senare, och körde en högljutt protesterande katt till djursjukhuset medan min hjärna lyckades övertyga mig om att det var ögoncancer eller värre. 30 sekunder efter att jag hade lämnat över Ninja till veterinären kom han tillbaka med en bit tråd som han hade plockat ut ur hennes öga. Alltså? En trådbit.

Men med tanke på hur oproportionerligt stora den här kattens ögon är i förhållande till hennes huvudstorlek så borde jag kanske vara mer förvånad över att saker inte har fastnat där tidigare.

ninjaeyes

9 Comments

  • Cinderalley

   Haha jag tänkte på det också, hur märkligt hade det inte varit om både jag och Ida hade enögda katter?

 • Agnes

  Bra att du tog henne till veterinären jag. Upptäckte själv en bubbla på min katts öga. Visade sig vara någon form av missbildning som den kattrasen ibland får. Operation och skrapning av hornhinnorna samt 2 veckor med ihopsydda ögon(!!!!) för min stackars misse så mår hon nu bra men för ögonfroppar 2-3 ggr per dag för resten av livet. Det var många tårar de veckorna vi inte visste om de kunde rädda ögonen. Det högg till i hjärtat när jag läste om “bubblan på ögat” och är sååå glad att din misse är okej 🙂

  • Cinderalley

   Men fy, stackars lille kissen. Det var ju precis något sånt jag var rädd för hade hänt med min katt, kan inte ens föreställa mig. Vilken tur att de kunde rädda ögonen! Kram.

 • Agnes

  Sorry för fel i texten med punkterna och felstavningar men min iPad lät mig inte gå tillbaka och ändra i texten 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *