Vardagsfilosoferande

Våga vägra pratradio

Nu ska jag bekänna något som nog kan verka en smula… konstigt. Speciellt i dessa tider. Jag klarar inte av att lyssna på pratradio. Har därför aldrig aldrig lyssnat på en podcast, eller hört ett enda avsnitt av Sommar i P1. Har även mkt svårt för att se intervjuer på TV, och höra andra människors samtal på typ tunnelbanan. Jag vet inte vad det är, men jag får såna sjuka obehagskänslor av att lyssna på andra människor som pratar offentligt att det liksom kryper i hela kroppen.

Nu har jag dock läst så himla många blogginlägg om Liv Strömquists sommarprat och hur bra det var, så jag tänkte att jag faktiskt skulle försöka mig på att lyssna. Fick stänga av efter två minuter. Fast mest för att det var så himla konstigt att höra hennes dialekt. Jag är så sjukt ovan vid att höra svenska i tal nuförtiden att jag tydligen inte klarar av dialekter längre. Eller pratradio. Så det var ju dömt att misslyckas.

Och det här får jag väl äta upp när jag själv börjar prata svenska med amerikansk bytning à la Victoria Silvstedt. Kan hända vilken dag som helst nu.

6 Comments

 • Agnes

  Vem säger att du inte redan nu pratar med brytning? ;p själv älskar jag podcasts och lyssnar på någon varje dag. På svenska, engelska och spanska 🙂

  • Cinderalley

   Haha true, jag kanske lever i total självförnekelse. Jag önskar att jag också kunde lyssna på podcasts, men det gååår inte!

 • Nova

  Jag är helt tvärtom och ÄLSKAR pratradio OCH dialekter. Har tyvärr flyttat för mycket för att ha en utpräglad dialekt, den har liksom blandats upp och är nån skum smet av det mesta. Tycker du ska satsa hårt på Silvstedt-brytningen, haha!

  • Cinderalley

   Alltså det är ju inte som att jag inte gillar dialekter, jag är bara så ovan vid dem! De enda jag pratar svenska med nuförtiden är mina föräldrar och de pratar rikssvenska, så det är det enda jag hör. Får försöka hitta några skånska vänner, eller nåt! 🙂

  • Cinderalley

   Jo det är väl den delen jag känner att jag går lite miste om, men jag läser en massa istället så det går nog jämnt ut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *