Livet och lyckan,  Motorcyklar

Lorelai

Man vet att man har helt fantastiska vänner när en av dem bara sådär erbjuder sig att gå in som borgensman så att man kan köpa en ny motorcykel. Häromdagen gjorde min kompis Jessica just detta, och alltså!?! Jag vet helt ärligt inte hur jag någonsin kommer kunna återgälda henne. Igår plockade jag i alla fall upp min nästan sprillans nya hoj, en 2011 Harley Nightster på 1200cc. Hon heter Lorelai och jag är helt kär. Visst är hon fin?

lorelai2

lorelai

lorelai3

11 Comments

 • Ulf

  Lycka till med nya hojen
  men namnet är lite olycksbådande. Här ur Wikipedia:
  Enligt en gammal legend, som blev omskriven av Clemens Brentano i en ballad 1801 och av Heinrich Heine i en dikt 1824, satt en älva som hette Lorelei uppe på klippan och förtrollade de sjöfarande på floden med sin stämma medan hon kammade sitt långa blonda hår med en guldkam. När hon sjöng sina vackra sånger glömde de de starka strömvirvlarna och de farliga klippreven med följd att fartygen förliste och slogs i spillror

  För min del får du gärna döpa om henne

 • CC

  Hon är superfin!
  Grattis!
  Och vilken fin kompis Jessica är!

  I vårt hushåll har det tillkommit en Cheva, tidigt femtiotal.
  Sonen, 16år, har köpt sin första bil:-)

 • Gunnie

  Jättefin! Och vilken kompis, Jessica! Fast nog är det mamman i Gilmore Girls du tänkte på när du döpte henne? I så fall är det ju lätt att förstå 🙂

 • Majsan

  Så fiiiin! Vill också ha hoj 🙁

  Av ren nyfikenhet på det amerikanska ekonomiska systemet då. Nu när du fått låna pengar som du kommer betala tillbaka så måste ju ditt creditscore (heter de va?..) öka. Men ökar även din kompis eftersom hon står som borgensman eller ökar bara hennes?
  Åh detta förvirrande system alltså :s

  • Cinderalley

   Do it!!

   Ja, det är lite förvirrande haha. Jomen nu är det så fiffigt att så länge jag sköter mina återbetalningar så blir både mitt och hennes credit score bättre, så det är lite win win liksom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *