Katterna

#CCLTD

Jag har länge varit under uppfattningen att har man katt får man finna sig i en hel massa saker man inte skulle finna sig i under andra omständigheter, eftersom katter gör vad fan de vill.

Sen för några dagar sen var jag på middag hemma hos en kompis som har katt. Hon har även ett fint litet hus med krukväxter, blommor i vas, hyllor med prydnadssaker och en julgran. Saker jag inte kan ha i mitt hem eftersom katterna skulle förstöra det: krukväxter, blommor i vas, hyllor med prydnadssaker och julgran.

Jag hade en gran för några år sen, under ett sånt där märkligt år när jag bestämde mig för att faktiskt fira jul. Det var en vit plastgran med färgglada plastkulor och ett gäng inslagna paket under. Ungefär en sekund efter att katterna hade upptäckt julgranen låg alla kulor på golvet och presentpappret på paketen var upprivet i remsor. Sen hittade jag julgranskulor i hela huset i ett år efteråt.

För kanske två veckor sen slängde jag ut min soffa. Den hade nämligen ett gigantiskt hål i sidan som katterna hade grävt ut för att kunna hoppa in och ut ur själva möbelstrukturen. Jag fick en ny soffa av en kompis och klädde genast in varenda klösbar yta med dubbelhäftande tejp. Det är inte så snyggt, men det funkar.

På mitt hemmakontor har jag fått lägga en filt över kontorsstolen för att dölja att katterna har dragit ur halva stoppningen. Mina fina röda dinerstolar från 50-talet är helt knottriga från alla klösmärken. Nästan varje dag när jag kommer hem från jobbet är alla kökslådor och skåp öppna och innehållet spritt över golvet. Råkar jag lämna dörren till min garderob öppen drar katterna genast ut hela innehållet i min underklädeslåda och lämnar det i en hög på golvet. Och oavsett hur väl jag gömmer mina hårsnoddar ligger de i katternas vattenskål nästa dag, utan undantag.

Inget av det här är egentligen saker som stör mig, eftersom jag har vant mig vid att bo med två små hyperaktiva monster och har anpassat mitt liv därefter. Alltså, mina katter är inte illvilliga, de försöker så vitt jag förstår inte göra mitt liv svårt med flit. Men nu råkar jag ha en katt som är helt sjukt nyfiken, orädd och gillar att testa gränser. Och en katt som är väldigt, väldigt dålig på att stå emot grupptryck. Och då blir det som det blir.

När jag var hemma hos min kompis häromdagen kom jag på mig själv med att önska att jag också kunde få ha fina saker utan att de blir förstörda. Sen insåg jag att katter eller ej – jag skulle ändå inte ha krukväxter, blommor i vas, hyllor med pydnadssaker eller granar i mitt hus.

Och jag skulle aldrig i livet byta bort detta:

ninja2

ninjalove

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *