Vardagsanekdoter

Lappmysteriet

Igår morse hittade jag en lapp under vindrutetorkaren på min bil, som stod parkerad på gatan utanför mitt hus.

creepynote1

Okej. För det första är den uppenbarligen skriven av någon som känner till mina förehavanden, eftersom de vet att jag kör motorcykel till jobbet och att det är kallt. De vet även var jag bor och hur min bil ser ut. Och för det andra finns det ingen avsändare. Jag la upp bilden på Facebook och folk började genast prata om stalkers a la Silence of the Lambs.

creepynote1fb

Och idag när jag gick ut till bilen satt det en ny lapp under vindrutetorkaren.

creepynote2

Grejen med de här lapparna är ju alltså att de är rätt trevliga innehållsmässigt. Hade det varit typ dödshot eller andra otrevligheter hade jag nog känt mig betydligt mer obehaglig till mods, men det går ändå inte att komma ifrån att det här med att lämna anonyma, personliga lappar på någons bil utanför den personens hus är en kommunikationsmetod som avger vissa varningssignaler.

Jag utgår ändå från att det är någon jag känner som bara försöker jävlas. Antingen det eller en seriös stalker som vill typ yxmörda mig i sömnen.

Även lapp nummer två fick Silence of the Lambs-fansen på min Facebook att börja konspirera.

creepynote2fb

Nu återstår väl bara att se om jag hittar en tredje lapp imorgon. Mindre troligt dock eftersom jag parkerade bilen i gränden bakom mitt hus istället för på gatan. Man kan aldrig vara nog säker när det är lappskrivande stalkers i farten.

9 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *