San Diego,  Vardagsfilosoferande

When it rains it pours… eller inte

Vädret den senaste veckan har varit en smula… eklektiskt. Först regnade det i fyra dagar i sträck, vilket är i princip unheard of i San Diego. Sen igår haglade det, vilket följdes av en åskstorm och översvämningar. Fast tydligen bara i Solana Beach, där jag jobbar – resten av San Diego hade sol. Och idag är det soligt, klarblå himmel och 20 grader varmt, fast väderleksrapporten säger att det ska regna. Vet inte alls hur jag ska klä mig för de här knasigheterna.

En vanlig modeföreetelse i södra Kalifornien är kombinationen UGG-boots och kortkjol, eller dunjacka och skjorts – vilket fram tills nu har varit helt obegripligt för mig. Antingen klär man sig för varmt väder, eller så klär man sig för kallt väder. Inte båda samtidigt. Men nu börjar jag känna att det kanske finns en method to the madness. Får undersöka närmare.

One Comment

  • Ulf

    Nå, en präktig svensk skulle väl föreslå lager-på-lager-på-lager. Kräver dock att man har stor väska med sig för att lägga avtagna lager i, om det blir varmt. Alltid är det nå’t. Själv föredrar jag det kalla svenska, då behöver man inte planera för det varma 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *