Vardagsfilosoferande

Vit jul helt frivilligt

December är nog den månad jag tycker minst om på hela året. Mest för att det inte går att gå någonstans utan att bli påtvingad en massa ”julstämning”, vilket bara är ett finare ord för köphets och vedervärdig musik. Alltså undviker jag alla offentliga sammanhang under hela månaden, går i eremit-idé liksom.

I USA firar man som bekant jul den 25:e, och julafton är för de allra flesta en helt vanlig arbetsdag. Jag har ändå tagit ledigt den 24:e, men inte för att fira jul utan för att dra upp i bergen och åka snowboard med ett par kompisar.

Det känns ironiskt ändå på något sätt. Jag har inte sett snö mer än kanske 3 gånger sammanlagt under de senaste 6 åren, och julstämning är som sagt ganska långt ner på listan över saker jag bryr mig om. Men i år får jag, mitt i södra Kalifornien, ändå uppleva en vit jul. Helt frivilligt.

Dessutom fick jag en oväntad julbonus från jobbet, och i skrivande stund är dessa på väg hem till mig:

2050583-p-MULTIVIEW

2 Comments

  • Ulf

    Instämmer med den ömma modern.
    Här i Stockholm är det mer Kalifornien-väder: Det är kappsegling på Mälaren varje dag nu. Själv badade jag för en vecka sedan. Några ryssar (lät det som?) låg i vattnet c:a 5 minuter. Så inte är det mycket till vit jul inte
    Njut av backarna!!!
    och trots allt: god jul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *