Äventyr,  Livet är en fest,  Resande

Honky Tonkin’ i Nashville

Jag och Jess var i Nashville i helgen, för att hälsa på vår kompis Jay. Han äger en tatueringsstudio med en tillhörande ganska rymlig lägenhet, så vi fick både bo och bli tatuerade helt gratis, score!

Den amerikanska södern är ett ganska märkligt ställe, väldigt kristet och segregerat och med en helt annan attityd än i Kalifornien. Ett exempel är matkulturen. Vi var på en restaurang för att äta middag första kvällen när vi precis hade kommit till Nashville. Jag beställde en sallad, och servitrisen frågade vilken sorts dressing jag ville ha. När jag sa “balsamic” stirrade hon bara på mig, så jag försökte med “vinegrette” istället – fortfarande ingen respons. När jag då frågade efter “oil and vinegar” gick det i alla fall upp ett litet ljus och hon svarade “we have Italian?” Eh men ja, det är bättre än Ranch i alla fall. Sen kom “salladen”, som bestod av en skål med isbergssallat, riven ost och bacon. Ha! Eftersom jag inte äter kött skickade jag tillbaka den och fick in en ny skål med bara isberg och ost. Ganska talande för min matupplevelse hela helgen, sallad utan bacon och dressing utan en miljon kalorier är visst unheard of i stora delar av det här landet. Jag har aldrig tidigare känt mig så kalifornisk, och då är jag inte ens från Kalifornien.

IMG_20140118_094137

Vi började resan tidigt lördag morse. När vi mellanlandade i Salt Lake City, Utah, var klockan bara typ 9 på morgonen, men vi tyckte ändå att en semesterfrukostöl var på sin plats.

IMG_20140118_192411

Jay hämtade upp oss på flygplatsen och körde runt oss till ett par barer i downtown där vi lyssnade på bluegrass och drack lokal öl. Sen åkte vi tillbaka till Jays studio. Där fanns det till vår stora lycka en mechanical bull, med sadel och allt. Samt en amerikansk flagga, såklart.

IMG_20140118_222106

Sen åkte vi till ett stort garage där Jays bikerkompisar hade födelsedagsfest. Det var kallt som tusan, men kul ändå. Efter bikerfesten gick vi på en rockabillyspelning. Jag hade bara mobilkameran med mig och tog nästan inga bilder. På spelningen sprang jag i alla fall in i tre blonda systrar från Stockholm som precis hade flyttat till Nashville. De fick komma upp på scenen när bandet hade spelat och sjunga en gammal svensk dryckesvisa, i kanon och stämmor och hela köret. Det var fint men lite knäppt.

IMG_20140119_111221

Runt 4 på morgonen eller så tyckte vi att det var en bra idé att tatuera varandra. Jay, som är tatuerare, gjorde Nashvilletatueringar på mig och Jess. Han har gjort exakt samma tatuering på typ 10 pers tidigare, så nu hoppas vi på att någon gång i livet springa in i någon med samma motiv. Sen insisterade Jay på att jag och Jess skulle tatuera våra namn på hans ben. Det var kul och lite läskigt, och antagligen inte speciellt skönt. Men riktiga mästerverk blev det i alla fall!

C360_2014-01-19-13-24-36-533

Nästa dag åkte vi runt ganska länge och letade efter ett frukostställe som hade något annat än bacon och ägg på menyn, mest för min skull. Vi hamnade i hipsterkvarteren i östra Nashville, eftersom hipsters gillar samma sorts mat som jag – veganskt, ekologiskt och närodlat, typ. Där hittade vi även den här fina väggmålningen.

20140119_150859

Sen kom Peter Keys som spelar keyboard i Lynyrd Skynyrd (!!!!!!!!!!!!!!) förbi och ville bli tatuerad. Vi var lite lätt starstuck, men han var hur cool som helst.

IMG_20140119_144032

Jag och Jess tog en promenad genom kyrkogården som ligger precis bredvid Jays studio. Där hittade vi till exempel en gravsten över “the first white child born in Nashville”. Södern, alltså.

IMG_20140120_002037

Senare på kvällen var det dags för huvudanledningen till att vi befann oss i Nashville just den här helgen – nämligen för att se Against Me! Eller ja, det var väl egentligen mest min anledning, det är mitt favoritband och jag stod längst fram och skrek mig hes hela spelningen medan Jess och Jay spelade biljard i rummet bredvid.

IMG_20140120_111321

Tredje dagen körde jag och Jay en bikertatuering på mitt ben på morgonen medan Jess fortfarande sov. Och det var typ allt vi hann med den här resan, sen var det dags att åka hem igen. Trots att jag har invändningar mot mycket i södern är Nashville en så himla fin stad med världens bästa musikkultur. Så vi kommer nog tillbaka snart, så fort det blir lite varmare ute.

One Comment

  • CC

    Din helg verkade innehålla det mesta man behöver;-)
    Det enda som saknades var väl värmen…. och kunskap om vegetarisk mat…;-)
    Förstår att du blev aningens starstruck i studion. .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *