Bilar och sånt

Loretta

Ända sen jag sålde min bil för en månad sen har jag haft planer på att skaffa en ny. Tidigare har jag mest haft små snabba sportbilar, men den här gången tänkte jag att det kunde vara på sin plats med något mer praktiskt, till exempel en pickup. Jag behöver egentligen ingen bil när jag har en fungerande motorcykel, men grejen med motorcyklar (läs: Harleys) är att de aldrig är fullt fungerande speciellt länge, och när något går sönder hjälper det att kunna frakta hojen till ett garage eller en verkstad. Alltså: pickis.

Efter att lite halvhjärtat ha kollat annonser i några veckor utan att något intressant dykt upp så hittade jag häromdagen en annons för en Dodge Dakota från 1996 till salu. Den var ganska ful, men fullt fungerande och till ett bra pris, så jag klickade på kontaktinformationen för att få upp ett telefonnummer…

…och insåg att personen som sålde bilen var min ex-make, som jag inte pratat med på över ett år. Trogna läsare minns kanske att jag var gift i några minuter, men att äktenskapet av olika anledningar inte höll. Ni kanske också kommer ihåg att vi träffades genom att jag köpte en bil på annons av honom. Så lite deja vu på den.

Jag ringde i alla fall upp honom och vi pratade en stund, och nästa dag åkte jag hem till honom efter jobbet för att provköra. Och nu har jag en gammal skruttig pickup i min ägo. Hon heter Loretta och behöver lite TLC. Men med tanke på att jag betalade (betydligt) mindre än en månadshyra för henne känns det ändå rätt överkomligt.

loretta

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *