Vardagsfilosoferande

Mitt tråkiga liv

Det händer ibland att jag får förfrågningar från svensk media om att vara med i tv-program eller ställa upp på intervjuer för tidningar och radio, i egenskap av “spännande” svensk bosatt utomlands. Jag tackar alltid nej. Dels för att intervjuer gör mig orimligt nervös, och dels för att jag tror att det råder någon sorts generell missuppfattning om att bara för att man bor i södra Kalifornien så lever man ett spännande och glamoröst liv.

Mitt liv ser kanske lite halvspännande ut genom bloggen, men det beror ju helt på vilken sida av min tillvaro jag väljer att presentera för omvärlden. Och med tanke på hur pass sällan jag har uppdaterat bloggen på sistone kan ni ju tänka er hur ofta det händer grejer värda att skriva om.

Jag jobbar heltid måndag till fredag. Under dessa dagar kliver jag upp mellan 5:30 och 6 på morgonen för att hinna till jobbet innan rusningstraffiken. Det innebär att jag går och lägger mig senast 21:30 eftersom jag behöver mina 8 timmars skönhetssömn för att fungera normalt. Jag har numera alltså dygnsrytmen hos en gammal tant – får jag sova till klockan 8 på helgerna så känns det som världens sovmorgon. Och går man och lägger sig klockan 21:30 fem dagar i veckan innebär det ett visst avkall på sociala aktiviteter. Istället ligger jag mest på soffan i pyjamasbyxor och läser böcker eller kollar på Netflix med en katt eller två på magen, när jag inte jobbar.

Med det vill jag egentligen bara ha sagt att mitt liv för det mesta är ganska tråkigt. Och det är helt okej, jag gillar’t. Men jag känner samtidigt att det kanske inte är material för tv, radio och tidningar, trots att jag bor i glamorösa Kalifornien. Vardag är vardag liksom. Vi har bara lite bättre väder här.

vardag

4 Comments

 • Ida

  Jag tror många tror att när man flyttar dit så lever man “the american dream” och har ett stort fint hus, fin bil å en massa annat

  • Cinderalley

   Ja precis, men det är nog ganska ovanligt. The American Dream finns ju typ inte ens på riktigt, förutom om man är megarik.

 • Saga

  Lite som att bo i London, låter ju kanske glammigare än vad det är. Vardag är ju ändå vardag oavsett vart man bor.

  Önskar att jag kunde gå och lägga mig 21.30, men blir oftast inte förrän midnatt, och då går jag upp 5.45… Tur nog klarar jag mig på lit sömn.

  • Cinderalley

   Precis, men det är väl något med att bo “utomlands” liksom.

   Men gu, det skulle jag aldrig greja. Önskar att jag kunde sova mindre, men det går inte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *