Äventyr,  Motorcyklar

Motorcyklar, dinosaurier och tält

När jag var tonåring sparade jag pengar hela året för att kunna åka på festivaler och bo i tält och dricka punkdunk varenda sommar. Sen blev jag äldre och tröttnade rätt rejält på det där med att sova på marken i en sovsäck och inte ha tillgång till el, rinnande vatten eller lagad mat. Tycker fortfarande att det är ganska poänglöst att campa – med ett stort undantag. Får jag packa tält och sovsäck bakpå min motorcykel och köra flera timmar mitt ut i ingenstans och uppleva saker så är det plötsligt en helt annan grej. Och det var precis vad vi gjorde den här helgen.

Vi var ett helt gäng som skulle ut i öknen i Joshua Tree och campa för att fira min kompis Fred som precis hade fyllt 40. Jag och Jimmy möttes upp i San Diego för att göra sällskap. Han hade planerat en scenic route som skulle ta 3,5 timmar och ta oss över bergen och ut i öknen. Problemet var bara att det var svinkallt i bergen. Minusgrader för att vara exakt. Och det var inte kul någonstans, jag har aldrig frusit så mycket i hela mitt liv som under de timmarna. När vi kom ner på andra sidan berget skakade jag så mycket att jag knappt kunde styra hojen, och mina fingrar var mörkröda och kändes som om de skulle trilla av. INTE kul.

Vi stannade i alla fall vid Cabazon-dinosaurierna för att ta lite obligatoriska foton.

004

005

De här dinosaurierna är till exempel kända för att ha varit med i filmen Pee Wee’s Big Adventure. Praktiskt turistmål precis bredvid motorvägen.

008

015

Sen åkte vi vidare till Joshua Tree och mötte upp resten av gänget – 12 tappra själar – och satte upp våra tält.

024

028

Det var fortfarande svinkallt ute, och så fort solen gick ner blev det ännu kallare. Vi hade som tur var en lägereld som räddade livet på oss alla. Speciellt på mig, eftersom jag var den enda som varken drack alkohol eller rökte något och alltså den enda som var helt nykter hela natten.

030

033

034

När vi vaknade nästa morgon var större delen av gänget väldigt bakfulla. Jag var mest väldigt frusen.

041

044

Men fint var det! Joshua Tree är känt för de här konstiga steniga bergen, de var ännu mäktigare in person.

Sen åkte jag och Jimmy vidare till västernstaden Pioneertown, eftersom han aldrig hade varit där och jag alltid tar tillfället i akt att få åka dit. (Så här såg det ut sist jag var där, för ett år sen. Då var det betydligt varmare.)

048

051

053

055

057

061

För den som är intresserad finns det ett gäng bilder till på Instagram. Cylinderella heter jag där.

One Comment

 • Jonna Nilsson

  Hej!
  Jag läste precis ditt inlägg från 2011 om hur du flyttade till Kalifornien.
  Jag är såå sugen på att flytta till USA så det är helt galet. Jag har rest mycket och är “bara” 20 år.
  Men jag vill verkligen skapa mig ett liv i USA.
  Så jag undrar faktiskt om du har lite fler tips?
  Jag hatar att plugga tyvärr så det är tyvärr inget alternativ.
  Men man har väl tre månaders visum i USA, om man åker dit, och letar jobb som tusan och kanske får ett jobb, tror du att de hjälper en med arbetsvisum och sånt då? Tror du att det är något man ska chansa på? 🙂
  Haha förlåt för frågorna, det måste vara supersvårt för dig att ens svara på dem, men du kanske vet något om det? Är tacksam för alla svar verkligen!

  MVH Jonna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *