Livet och lyckan,  Vardagsanekdoter

Att göra samma sak varje dag

Ibland när jag har tid att slå ihjäl på jobbet sitter jag och läser igenom alla artiklar som LinkedIn tipsar mig om just den dagen. Ofta är dessa självhjälpsartiklar med karriärtema, typ “Så blir du mer effektiv på jobbet” eller “Så får du mer gjort innan lunch”. Och väldigt ofta handlar det om rätt självklara lösningar, typ att det bästa sättet att få mer gjort innan lunch är att kliva upp tidigare. (Duh.) För några veckor sen läste jag dock en av dessa artiklar när något märkligt hände – jag hittade ett råd som faktiskt var användbart. Artikelförfattaren pratade om att anlägga bra vanor, och hennes trick var att upprepa samma syssla varje dag.

Vill man till exempel börja motionera mer men har svårt att hitta motivationen så är tricket att göra det till en daglig rutin. Varannan dag, eller bara någon gång ibland, är för lätt att komma på ursäkter för att undvika. Men gör man något varje dag finns det inga ursäkter. Det är bara att bita ihop och göra det. Och kanske börjar man till och med uppskatta rutinen.

Ända sen jag köpte mitt löpband har jag klivit upp klockan 5:30 varje morgon för att springa ett par kilometer innan jag duschar, äter frukost och tar hojen till jobbet. Varje morgon samma sak. Och jag har börjat se fram emot den här rutinen när jag går och lägger mig om kvällarna. Min lilla stund för mig själv innan solen går upp och alla ansvar och förväntningar sätter in.

Varje dag. Inga ursäkter.

treadmillcat

8 Comments

 • CC

  Det är så ‘gött’ med träning.
  Efter ett tag får man verkligen abstinens om det strular med träningen, så man inte kan träna. (tex sjukdom, skada)
  Å allra bäst är det efter ett pass när endorfinerna pumpar runt:-)
  Grattis till din nya rutin!

 • Molly

  Hej, trillade in har och ville bara sag: shit vilken kul blogg att lasa. Vi ar sa olika du och jag men jag maste saga att jag alskar din uppriktighet och rakhet att livet utomlands inte ar sadar glammigt och latt. Grymt. Sen ar du grymt snygg och aven om vi har olika stil tycker jag att du har en kool blogg och ar en kool tjej. Ville bara saga det. Tack for kul lasning. Hej hej

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *