Vardagsfilosoferande

Förändringens vindar blåser

Det har hänt något konstigt här på sistone, jag tror jag håller på att genomgå någon sorts personlighetskris. Eller så börjar jag bli gammal? Det hela har i alla fall tagit sig uttryck i en del ganska extrema förändingar. Till exempel dessa:

1. Jag har slutat dricka alkohol. Inte permanent, men på obestämd framtid. Har inte druckit en droppe på över en månad, och kan inte påstå att det går någon större nöd på mig utan.

2. Jag har börjat med pilates igen, efter ett typ 8 år långt uppehåll. Det är grymt men jobbigt som fan, mest för att jag tvingas använda muskler som har legat i dvala i snart ett decennium. Aj.

3. Jag har köpt ett löpband och gjort om mitt kontor till ett minigym, och börjar nu varje morgon med att kliva upp klockan 5:30 och springa ett par kilometer innan jobbet.

Men det konstigaste av allt är nog att jag just ställde mig och bakade semlor. Jag kan inte minnas att jag någonsin har bakat semlor förut. Eller något annat heller för den delen.

VEM ÄR JAG?

semlor

9 Comments

 • Ulf

  Haha, det är ju underbart!
  På den sista frågan (Vem är jag egentligen?) kan jag svaret: Du är din fars dotter!
  Han bakade semlor i söndags och mindes med glädje och viss saknad semmelstunderna tillsammans. Nu fick fadern och hans hustru njuta dessa utan ytterligare sällskap. Vi saknar dig!! Vi saknar även Petter i dessa stunder men han har slutat med bröd (inkl semlor) säger han, så jag är stolt över att i alla fall ett barn står upp för denna viktiga insats!
  För övrigt kan man ju undra vem du håller på att bli? Till dina 3 extrema förändringar kan man ju lägga ditt förra blogginlägg om ett rent hus…

  • Cinderalley

   Haha! Ja, fast å andra sidan äter jag ju fortfarande inte semlor som normala människor. Ingen grädde och mandelmassa, bara själva bullen mosad i varm möjlk. Det kan man ju undra var jag fick det ifrån. Saknar er med!

   • Ulf

    Du är även din farfars barnbarn – inte heller han gillade grädde eller mandelmassa. Fast han mosade inte runt bullen på samma sätt – han åt med lite mer stil o finess

 • Gunnie

  Och när det gäller att springa några km och piska alla mattor innan 7 på morgonen, där brås du onekligen på din mor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *