Irritationsmoment,  Vardagsanekdoter

Lite får man väl klaga då

Efter en lång helg utan förbättring i armen fick jag en tid hos min husläkare i måndags. Hon konstaterade att jag har en stukad handled, vilket förklarar varför min högerhand har varit ganska oanvändbar den senaste veckan. Så under de närmaste veckorna jobbar jag halvtid på läkarens inrådan, och på måndag har jag tid hos en sjukgymnast. Dessutom har jag nu stödbandage på dygnet runt för att inte kunna röra på handleden.

Det är skönt att ha fått en diagnos men det är ganska opraktiskt att inte kunna använda högerhanden, speciellt eftersom jag är högerhänt. Kan använda fingrarna, men inte resten av handen. Vilket innebär att jag till exempel inte kan diska eller laga någon sorts avancerad mat. Så nu äter jag mest spagetti på papperstallrikar. Att bo själv är helt fantastiskt för det mesta, men just i den här situationen hade det varit praktiskt med en roomie.

Något jag däremot inte klagar på är mina nya arbetstider. Skulle kunna vänja mig vid att komma in vid 10 och gå hem klockan 14. Vem kom på det här med 8 timmars arbetsdag liksom?

handled

One Comment

  • Ulf

    Ja, vad är det för påfund egentligen, med 8h arbetsdag?
    Krya på dig med handen och ta det försiktigt. Stukningar är inget att leka med – kan leda till dumma operationer och det vill vi inte ha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *