Katterna,  Vardagsanekdoter

Känn er överlistade

Mina katter alltså, det är tur att de är söta. Jag bor i ett ganska gammalt hus där inga dörrar riktigt går att stänga ordentligt, och ända sen jag flyttade in har jag haft problemet att så fort jag tittar bort öppnar katterna min garderob och välter ner alla kläder från hyllorna och river upp alla underkläder ur lådorna. Och somnar på det som blir kvar så att allt jag har på mig är täckt i katthår (lonely people glitter). Jag måste alltså blockera garderobsdörren med till exempel en kudde eller en skohylla så fort jag har tagit ut de kläder jag behöver för dagen.

Dörren till toan går inte heller igen helt, vilket egentligen bara är ett problem när jag har folk på besök. Det är liksom inte alla som uppskattar att två katter knuffar upp dörren och kommer in och vill hänga medan man ägnar sig åt, eh… egentid.

Men! Efter att med blandade resultat ha ignorerat det här problemet i snart ett och ett halvt år har jag nu kommit på en lösning. Nämligen att skruva fast hasplås på dörrarna. Det är väl egentligen en ganska uppenbar lösning som jag borde ha kommit på tidigare. Men nu går jag i alla fall runt i huset och känner mig mycket stolt över att ha överlistat katterna. Kan eventuellt även ha hånskrattat åt en av dem när hon försökte ta sig in i garderoben i morse. Eventuellt.

kittylock

One Comment

  • Ulf

    så kan det gå när haspen är på – gammalt ordspråk
    (ska nog egentligen vaa ett “inte” på lämplig plats i ordspråket, men vad t-n)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *