Motorcyklar,  Sverige vs. USA

Det glada landet i norr

Förra helgen hade jag och min motorcykel en plåtning, som ni nog får höra mer om senare. Fotografen kom ner från Orange County och vi hade bestämt att mötas halvvägs, hemma hos hans mamma som bor i Encinitas i norra San Diego.

Jag kom dit först, och insåg snabbt att mamman ifråga var ganska så snorrik. Hon visade mig runt i det enorma trevåningshuset precis vid havet, med ett stort trädäck som gick runt hela huset på havssidan, och jag kände mig extremt malplacerad. Hennes walk-in-closet var större än mitt vardagsrum, no joke. Andra trevliga grejer var ett gigantiskt badrum med jacuzzi, ett master bedroom med panoramafönster mot havet, ett gym, och en helt separat lägenhet på nedervåningen (med eget kök, badrum och tvättstuga) som hennes man använde som kontor. Vill inte ens spekulera i hur många miljoner dollar de betalade för det huset.

Men i alla fall. Jag satt och småpratade med mamman ett ganska bra tag innan hennes son dök upp, och konversationen gled in på Sverige. Jag sa att jag hade flyttat till Kalifornien för att vädret är för deprimerande i Stockholm. Då sa hon att de hade varit på semester i Stockholm och att alla verkade så himla glada där.

Det visade sig att de hade varit i Stockholm precis vid den här tiden på året, det vill säga när en massa fulla kids står och skriker sig hesa på studentflak över hela stan. Jag fick förklara att det inte är så under resten av året, och att anledningen till att de här ungdomarna är så glada är 1) för att de har just slutat skolan och 2) för att de är dyngraka, och att de inte på något sätt är representativa för resten av året/befolkningen. Tror jag förstörde hennes vision av det absurt glada landet i norr en smula. Men sån är den, verkligheten.

motoview
(Utsikt från gatan utanför huset)

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *