Äventyr,  Resande,  Sverige

Hemma från Sverige igen och sådär

Eftersom det är flera personer nu som har undrat om jag har slutat blogga så får jag väl skriva något här för att dementera. Jag har alltså inte slutat blogga. Jag har bara inte riktigt tid. Men ska försöka bättra mig.

Jag lyckades i alla fall ta mig både till Sverige och hem igen utan några större problem, trots olika namn på biljetten och passet. Så det var skönt.

Sen var det en rätt märklig känsla att vara tillbaka i Stockholm igen, jag kände mig som en turist trots att jag ändå har bott där i 17 år. Men så blir det väl när man flyttar bort och bor i ett helt annat land i 6 år. Jag fick i alla fall bo hos min lillebror som har en superfin lägenhet vid Mariatorget.

sv2

Och så fick jag träffa mina systerdöttrar för första gången, den minsta fick jag hålla när hon bara var 6 dagar gammal. Jag har aldrig hållt en bebis förut, så det var ju ganska nervöst.

Annat jag gjorde:

– Läste 7 böcker på 17 dagar. På flygplanet på vägen hem läste jag två böcker från början till slut, över 1200 sidor. Det är mitt nya rekord, har nog inte läst ens i närheten av så många sidor på samma dag förut, utom möjligen när jag pluggade litteraturvetenskap.

– Gick flera mil om dagen. I alla fall kändes det så. Stockholm är en så himla fin stad att gå i, och jag undviker verkligen helst att åka tunnelbana.

sv3

– Träffade HELA min släkt i flera omgångar. Fick åka till Eskilstuna, till två olika landställen, och över hela Stockholm, men jag hann med att träffa i alla fall 99% av mina nu levande släktingar – mostrar och fastrar och kusiner inkluderat.

sv5

– Parkhängde! Alltså. Här får man ju inte dricka i parker, så jag får passa på när jag är i Sverige.

sv1

– Åkte motorcykel i regnet. Det var kallt och blött, men ändå kul! Hade lite abstinens.

– Fikade med egon + bebis. Vi har landställe i närheten av varandra och har båda bott länge i Västerort, men har ändå aldrig träffats tidigare. Bloggvänner for the win!

sv6

sv7

sv8

– Träffade en hel massa vänner, gick på 30-årsfest, badade mitt i stan, byggde mänskliga pyramider, shoppade, drack svensk öl, fikade, åkte Djurgårdsfärja, hälsade på hos mitt gamla jobb, åt jättemånga mackor, tog båten ut i skärgården, hade ett jobbmöte, samt pratade väldigt mycket svenska.

sv4

Inte så himla illa ändå.

(Sorry för kass bildkvalité, hade bara mobilkamera med mig.)

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *