Katterna,  Nära döden-upplevelser

Bättre än att vara blind

Min katt Turtle och jag har en speciell relation. Hon är ganska neurotisk och skygg och rädd för allt och alla. Utom mig. Varje morgon när hon hör min väckarklocka kommer Turtle upp i min säng för att bli kliad på huvudet. Så jag lyfter på täcket och hon kryper in och lägger sig bredvid mig alldeles nära och spinner så högt att det låter som att ett flygplan håller på att landa i sängen. Det är en fin liten stund och jag kan absolut tänka mig värre sätt att börja dagen på.

Förutom igår. Vi hade vår lilla gosstund som vanligt på morgonen när hon helt plötsligt klöste mig hårt i ansiktet. Jag tror att hon egentligen bara sträckte på sig och mitt ansikte råkade vara ivägen, men man vet inte så noga med katter. Nu har jag i alla fall ett flera centimeter långt klösmärke som går diagonalt precis under vänsterögat, och som med all säkerhet kommer att lämna ett ärr.

Det är väl ändå att föredra över att vara blind på ena ögat, vilket nog lätt hade kunnat hända om kattskrället hade bestämt sig för att sträcka på sig ungefär tre centimeter högre upp. Lite väl mycket action innan klockan 7 på morgonen för min smak.

turtle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *