Irritationsmoment

Den där jäkla handleden igen

Inser att jag nästan bara tar mig tid att blogga när jag har något trevligt att berätta. Så vi kan ju väga upp det lite med att prata om något betydligt mer negativt.

Ni kanske minns att jag var med om en motorcykelolycka i mars. Trots att jag blev påkörd av en bil på motorvägen mitt i rusningstrafiken kom jag ganska lindrigt undan med ”bara” en stukad handled. Problemet är bara att det har gått snart åtta månader sen olyckan, och handleden är fortfarande inte läkt. Alls. Skulle snarare vilja påstå att det har blivit värre, eftersom smärtan har spritt sig från handleden till hela underarmen och handen.

Hittills har jag gått hos tre olika sjukgymnaster och två läkare varav en specialist. Jag har även provat allt från stödbandage till compression gloves (vad det nu heter på svenska), samt ultraljud och olika sorters smärtstillande. Jag gick till och med och köpte en bil för att inte behöva köra så mycket motorcykel. MEN INGENTING HJÄLPER.

Jag var hos min husläkare igen idag, och nu har jag en ny remiss för både specialistvård och en neuropatisk undersökning. Min senaste sjukgymnast är nämligen övertygad om att smärtan är nervrelaterad.

Det är frustrerande att vara högerhänt och inte kunna använda sin högerhand utan att det gör ont. Och det är frustrerande att ingen verkar ha några svar eller lösningar. En kollega, som antagligen menade väl, berättade dessutom just att han stukade sin handled i ett fall för tolv år sen och att han fortfarande har ont. Kul.

Det är i alla fall lite tur att personen som körde på mig hade försäkring. Så även om jag har lagt ut en hel massa pengar på sjukvård de senaste månaderna så kommer jag att få tillbaka dem, plus ett skadestånd.

Jag skulle dock välja en frisk handled över en massa pengar alla dagar i veckan.

4 Comments

 • Susanne

  Har de uteslutit Morbus de Quervain?
  Det är en sorts inflammation i en senficka om jag nu minns rätt, och något som kan komma efter en skada på handen.
  Orsakar iaf smärta i handen, tummen och även upp till armbågen.. Har själv opererats i högerhanden pga detta.
  Är kanske långsökt men allt är ju värt att kollas upp..

  • Cinderalley

   Hmm, jag vet faktiskt inte vad de har uteslutit, så kan ju vara värt att kolla. Tack för tipset! (Hoppas din hand är bättre!?)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *