Irritationsmoment,  Nära döden-upplevelser

Ett bryskt uppvaknande

Jag har haft en ganska intressant morgon. Ungefär klockan 5:15 vaknade jag av att det knackade på dörren. Jag var sömndrucken och hade inga kontaktlinser i, plus att det var mörkt och regnade ute, så när jag kollade ut genom titthålet i dörren såg jag ingenting. Men personen knackade igen, så jag frågade vem det var och fick något ohörbart till svar. En kvinnoröst var det i alla fall.

Jag var säker på att det inte var någon jag kände, så utan att öppna dörren sa jag åt henne att sluta knacka och sticka därifrån. Då började personen bli aggressiv och banka så hårt på dörren att jag trodde att den skulle gå sönder. Så jag ropade att jag skulle ringa polisen om hon inte slutade, men hon fortsatte banka. Så jag ringde 911. Första gången jag någonsin har behövt ringa larmcentralen.

Jag bor i det mittersta huset i en länga på tre hus. Medan jag väntade på polisen blev bankandet så illa att grannarna i husen på båda sidorna om mitt vaknade och kom ut och började prata med kvinnan utanför min dörr. De frågade vad hon höll på med, och hon svarade något i stil med ”She’s not opening the door!” men när min granne frågade vem hon trodde bodde här egentligen hade hon inget svar. Så efter en stund försvann hon ut i gränden, efter att först ha sparkat omkull min grannes grill.

Kanske 10 minuter senare dök polisen upp. De pratade med min granne först, eftersom hon faktiskt hade varit ute och pratat med och sett den här kvinnan. Jag hade noll signalement och var nog inte till så mycket hjälp. Poliserna sa i alla fall att de hade hittat en bil på gatan med dörren öppen, och att de skulle undersöka saken vidare.

Sen gick de. Vid det laget var klockan 6 på morgonen så det var liksom ingen idé att gå och lägga sig igen. Så jag duschade, åt frukost och gick till jobbet. Och här sitter jag nu och undrar vad fasen det var som hände egentligen.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *