Vardagsanekdoter

Tandläkarskräck vs tandläkarglädje

Nu ska jag berätta något som jag skäms över. Jag har inte varit hos tandläkaren på 6 år. (!!!)

Grejen är att det är så sjukt dyrt att gå till tandläkaren i USA om man inte har försäkring, och det hade jag inte förrän fram tills för ungefär ett år sen. Då fick jag sjukförsäkring genom mitt gamla jobb, och började genast leta efter en lämplig tandläkare.

Problemet var bara att alla tandläkare som accepterade min försäkring hade helt horribla recensioner på Yelp.* Alltså, verkligen så fruktansvärda att jag hellre sitter hemma och låter mina tänder ruttna än utsätter mig för den sortens behandling folk rapporterade om. Den överlägset bästa recensionen av någon av alla tandläkare på min lista jämförde upplevelsen med en medeltida tortyrkammare, så ni kan ju tänka er hur de dåliga recensionerna såg ut.

Nu har jag som bekant ett nytt jobb, och med det fick jag en ny försäkring. Och döm om min förvåning när alla tandläkare jag har kollat upp hittills har idel fyr- och femstjärniga recensioner. Det tog mig mindre än fem minuter att hitta en tandläkare två kvarter från mitt hus som har så uteslutande bra recensioner att jag redan känner att jag vill vara kompis med den här snubben.

Sist jag var hos tandläkaren hade jag aldrig haft ett hål, eller några andra problem heller, förutom att mina tänder är lite sneda. Vi får se hur det går den här gången. Men jag behöver i alla fall förhoppningsvis inte oroa mig för att hamna i en medeltida tortyrkammare.

——————————-

*Jag vet inte om folk använder Yelp i Sverige? Det är i vilket fall som helst en recensionssajt där vem som helst kan lägga upp en recension om i princip vad som helst—allt från restauranger till nagelsalonger till bilmekaniker till läkare.

3 Comments

  • Karen

    När man väl har tandvårdsförsäkring i USA så tyckte jag den var så himla bra. Vi hade fri behandling upp till $1500/år och per person och det fick man ju en hel del för. Så himla smart sätt att ha ordning på tänderna (till skillnad från sjukvårdsförsäkringen där man aaaaldrig vet vad det kommer kosta 🙁 Och ps. Om du har lite sneda tänder, vänta bara tills de börjar prata tandställning. De kan inte hjälpa det där borta, blev övertalad att skaffa och det blir ju skoj att få fina tänder men det är bara så komiskt att de inte klarar av vuxna med lite sneda tänder 🙂 ds.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *