Djur

Dagens kontor

cocowalk

Jag är förkyld så har jobbat hemifrån idag, närmare bestämt i Pauls vardagsrum. Det var ju egentligen ganska bra tajming eftersom det var Cocos första dag i sitt nya hem, och hon verkar ha en del separationsångest så jag ville inte lämna henne ensam. Så fort någon lämnar huset, även om det bara är för att slänga soporna eller åka och handla, så sitter hon vid dörren och gnyr hjärtskärande. Jag tänker att det nog beror på att hon har blivit lämnad av människor förut, människor som har gått ut och sen aldrig mer kommit tillbaka. Så nu ska vi bara vänja henne vid tanken på att vi alltid, alltid kommer tillbaka.

Jag satt på soffan och jobbade med en laptop i knät och hunden låg bredvid nästan hela dagen. Den här damen är extremt kärleksfull och väluppfostrad, hon lyssnar på kommandon och går i koppel utan att dra. Dessutom är hon lugn både runt små barn och andra hundar. Så himla sjukt att hennes förra ägare inte ville ha henne längre. På hundhemmet sa de att de hade lyckats spåra Cocos förra familj genom hennes microchip, men att de hade sagt nej till att ta tillbaka henne. Själv funderar jag på att ta reda på deras adress och börja skicka hundbajsleveranser dit å det snaraste. Hon är en stor hund så det blir nog liksom rätt mycket av den varan. Förstår inte vad det är för jävla fel på människor.

Nu sitter jag i alla fall hemma hos mig med två varma katter på fötterna. Så mycket kärlek på två olika håll idag. Förhoppningsvis kan vi få ihop det hela till en ordentlig storfamilj ganska snart.

 

2 Comments

  • Andrea

    Hm… har för mig att jag såg något engelsk hundpsykolog-program om just hund med en massa separationsångest som satt å gnydde så fort man gick utanför dörren. Du kanske kan försöka hitta det – de hade någon förhållandevis enkel lösning har jag för mig.

    • Cinderalley

      Jag har läst rätt mycket om separationsångest hos hundar så vi testar lite olika grejer nu. Hon verkar redan bättre, men vi får se hur det går efter julsemestern när vi inte är hemma med henne lika mycket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *