Amerika,  Vardagsanekdoter

Julen och det

DSC_0200

Är precis hemkommen från ett par dagars redigt amerikanskt julfirande hos Pauls mamma och hennes man, som bor i Palmdale norr om LA. Runt 30 personer dök upp för att fira på juldagen — tydligen fattades det ytterligare 40 släktingar eller så. Lite överväldigande, men kul. Jag har ju exakt noll släktingar på den här sidan Atlanten, så det är fint att helt plötsligt ha en gigantisk bonusfamilj.

20141226_090834

Pauls mamma bor i ett stort hus med sprillans nybyggd pool och jacuzzi utomhus, men det var svinkallt ute så det blev inget badande av den här gången. Jag var till och med tvungen att skrapa rutorna på min bil imorse eftersom de var täckta med frost. Väldigt märklig känsla i södra Kalifornien. Dessutom hade jag såklart ingen skrapa, så jag fick använda ett kassettbandfodral som låg i handskfacket. Funkade över förväntan faktiskt.

DSC_0204

Innan själva julfirandet startade åkte vi hem till Pauls pappa, som bor med sin fru och 6 hundar (varav en 2 månaders labradorvalp, eeeek!) på en stor gård mitt ute i ingenstans. Precis mitt emot deras hus ligger dels ett center som föder upp stora kattdjur (tigrar och leoparder och sånt) och dels en gammal övergiven guldgruva. Gruvan är avstängd med taggtrådsstängsel, men vi stannade utanför och tog lite bilder.

DSC_0215

Jag älskar såna här gamla märkligheter som man hittar ute på vischan.

DSC_0216

Utsikten åt andra hållet. Öken, mest. Plus snygg kille och gammal pickis. Har jag förresten sagt att jag har nästan två veckors semester just nu? Ofrivilligt, eftersom mitt jobb är stängt över jul och nyår, och vi har inte direkt något planerat. Men ändå, tänker njuta av ledigheten så mycket jag bara kan.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *