Irritationsmoment,  Sverige

Män som hatar människor

Egentligen skulle jag mest vilja lägga upp bilder på vad jag gjorde i helgen och vad jag äter till middag och sånt, men jag har svårt att blogga opolitiskt just nu. Jag tror att det beror på att jag inte har några svenska vänner eller någon som följer svensk politik att diskutera saker med här, och istället tillbringar alldeles för mycket tid med att läsa artiklar och debatter angående den politiska situationen i Sverige just nu. Ni vet, att Svea rike håller på att förvandlas till Tredje riket och allt det där.

Precis som alla andra läste jag Niklas Orrenius reportage i DN i helgen, och även om SD-politiker som uttrycker rasistiska åsikter inte är nytt eller förvånande på något sätt så är det ändå så sjukt obehagligt när det är partiledningen som gör det. Känns det inte lite som att så fort Jimmie Åkesson gick på sjukskrivning så föll hela SD:s Dressman-ridå och alla började visa sina rätta ansikten?

I alla fall. Oavsett vad man tycker om Aftonbladet och kvällstidningsjournalistik i allmänhet så tycker jag att den här intervjun med Björn Söder är väldigt rolig. Eller, ”rolig”. Det är ju egentligen helt sanslöst att en sådan människohatare får vara riksdagens andre vice talman.

2 Comments

  • Gunnie

    Klimatet i Sverige just nu är så mörkt, grått, regnigt och blåsigt, svarta moln och ingen värme! Och då tänker jag inte bara på vädret, det stämmer precis in på politiken också! Usch! Hoppas det blir vår snart så att hoppet återvänder!!

  • Ulf

    Diskussionerna har gått höga om Söder och hans uttalande och huruvida han menade så som det framstod av DNs intervju eller om man behövde förstå hela kontexten, etc. Han blev även intervjuad på SVT Aktuellt och sa då samma saker som i DN-intervjun.
    Många – de allra flesta hoppas jag – är upprörda men känner också en viss maktlöshet. Hur tusan får man stopp på SD? Och hur kan det komma sig att folk verkligen röstar på nynazister? Har de inte lärt nå’t av historien?
    Instämmer med Gunnie – det är mörkt nu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *