Nära döden-upplevelser,  San Diego

Snowmageddon i San Diego

snow

Igår kväll snöade det (!!!) i San Diego (!!!). Inte i centrala/kustnära San Diego där jag bor, men i östra och norra delarna. Och i Temecula, ungefär en timme norr om San Diego är det tydligen rena midvintern just nu. Har hört fler än en person använda uttrycket “Snowmageddon” för att beskriva det.

Det här är min sjunde vinter i Kalifornien och jag har aldrig ens hört talas om att det har snöat här förut. Högt uppe i bergen öster om LA, möjligen, men i San Diego!? Den här staden är liksom känd för att ha världens bästa klimat, med 25 grader och solsken så gott som året runt. DET ÄR DÄRFÖR JAG BOR HÄR!

Just nu är klockan 11 på morgonen och det är 6 (!!!) grader ute. Dessutom haglade det där jag bor inatt, även om det inte snöade.

Jag är svensk, jag överlever nog i kallt väder också. Problemet är bara att husen här inte är byggda för temperaturer under typ 15 plusgrader. Papperstunna väggar och fönster och inga element är liksom ingen rolig kombination i kylan. Jag sitter i soffan just nu med tjock pyjamas + morgonrock + sockor + tofflor + filt på mig, med värmefläkten på full effekt, men mina händer är ändå så kalla att jag knappt kan skriva detta. INTE OK, SAN DIEGO!

 

7 Comments

 • Jenny

  Jag bor i San Diego med, och har hallt pa och klagat pa det har med 6-9 graders “varme”, men sa klart, de som bor i norra Europe har ju ingen ide om hur kallt det egentligen ar om man bott har ett tag. Speciellt med det dar som du sager om husen har. Har liknande attire just nu; varma sockor, tofflor, tjocka pyjamas byxor, morgon rock och en tjock hoodie. Och sa ska man vaga ta sig ut ikvall. Naa’a.

  • Cinderalley

   Ja, det gör ju stor skillnad om man i alla fall kan hålla sig varm inomhus, men det går ju inte riktigt här. Hoppas du hade en inte allför kall nyårsafton i alla fall!

 • Gabriella

  HM!! Känns så där vi som valt att resa till SanDiego i mars pga det bra vädret ;)) tur det är litet tag tills dess hihi!!
  Här har det snöat 2 dm senaste dgnet och är -6 men vi har brasan knastrandes och välisolerat hus iallafall.
  Ha det gött!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *