Irritationsmoment

28 going on 90

Jag har gått på sjukgymnastik för två olika skador i mitt liv. Första gången var för ungefär 10 år sen, när jag jobbade extra som spärrvakt i tunnelbanan och fuckade up min vänsteraxel genom att sitta och stämpla biljetter hela dagarna. Andra gången var förra året, efter att jag stukade höger handled i en motorcykelolycka. Men det vet ni ju redan.

Nu har det gått nästan ett år sedan olyckan, och inte nog med att handleden verkligen inte har läkt det minsta, nu har min axelskada dessutom kommit tillbaka igen. Med ganska stor sannolikhet eftersom jag har behövt kompensera genom att använda vänster hand och arm så mycket under det senaste året.

Och nu har jag så ont att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen? Det är helt olidligt att försöka jobba framför en dator hela dagarna när man varken kan röra vänster eller höger arm, hand eller axel ordentligt. Har pratat med min chef och vår human resources-person, så nu provar vi lite olika grejer för att se om något funkar.

Min husläkare har föreslagit ett par gånger att jag borde hitta ett nytt jobb där jag inte sitter framför en dator. Men jag kan inte komma på ett enda yrke där man inte gör det (förutom rent fysiska jobb som typ byggjobbare och liknande, men det känns inte som att det skulle vara enklare för kroppen att hantera direkt)? Dessutom har jag inte den typen av skills.

Ändå ganska frustrerande med tanke på att jag är 28 år, men min kropp beter sig som den är 90. Aghhh. Jag ska i alla fall på magnetröntgen nästa vecka, och idag efter jobbet har jag en massage inbokad. Man får göra vad man kan.

fuckeverything

5 Comments

 • Anna Nio

  Förstår helt känslan, även om mina hälsoproblem är av helt annan art. Men regelbunden sjukgymnastik, hjälpte inte det vid den gamla skadan? Och kan inte det hjälpa även nu? Det föreslås ju ofta att man ska ta korta stretchpauser om man jobbar framför en dator, har du testat det? Annars kan jag inte nog rekommendera regelbunden massage och naprapati – jag skulle inte kunna böja mig ordentligt eller vrida på ryggen om jag inte blev knådad och knäckt en gång i månaden.

  • Cinderalley

   Nej, sjukgymnastik har inte hjälpt mig över huvud taget. Snarare har det gjort saker värre? Jag försöker ta pauser och stretcha och sådär. Tänkte prova akupunktur också, har hört en massa bra om det.

 • Anna Nio

  Värre? Låter som du fått dåliga instruktioner, eller så är skadan/skadorna inte i muskler eller senor, utan i själva benet, kanske? Jag hoppas du får hjälp snart och att det blir bra, för att jämt ha ont suger verkligen livskraften ur en.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *