Ytligheter

Klänningskris, hjälp!

Jag är sämst på det här med klänningar. Kan räkna på ena handen (eh, och bara använda två fingrar) de gånger jag hade klänning på mig under 2014. Har blivit så himla mycket en jeans- och linneperson de senaste åren att allt som inte är byxor eller shorts gör mig extremt obekväm.

Relaterad anekdot: Vi hade julfest med jobbet för någon månad sen och jag gick till gallerian för att försöka hitta en klänning att ha på mig. Kom hem med ett par (fusk-)skinnbyxor istället. Och hade på mig dem på festen. Extremt typiskt mig.

Nu är det dock så att jag ska vara brudtärna (!) på min systers bröllop (!) i Peru (!) i mars, och jag behöver hitta en klänning. Kommer liksom inte undan den här gången. Min syster har egentligen inte gett så mycket begränsningar, mer än att den ska vara svart och längre än till knäna. Och om jag nu måste ha klänning på mig känns svart långklänning ändå som ett av de bättre alternativen.

Om jag bara kunde hitta en jag gillar.

Jag har kollat Asos, Forever 21, H&M, Charlotte Russe, Urban Outfitters, ModCloth och ett gäng andra onlinebutiker och hittat NADA. (Misstänker att mitt undermedvetna letar skinnbyxor istället.) Förstår inte varför det ska vara så svårt? Vill ha något ganska enkelt och inte för urringat, och det får gärna finnas någon sorts omlott- eller lager-på-lager-känsla. Samt att den helst inte kostar halva lönen. Plus att jag är ganska lång, så ju längre klänning desto bättre.

Alltså: Har ni några tips på fina klänningar eller bra onlinebutiker så är de varmt välkomna!

Kan inte ens hitta någon bild för att illustrera vad jag gillar och/eller letar efter, så här kommer bilder på de hela TVÅ gånger jag hade klänning på mig förra året.

sannapaul
På bröllop i Palm Springs när en av Pauls bästa vänner gifte sig i somras. Provade säkert 20 olika klänningar innan jag hittade en (på second hand) som jag inte hatade.

sannapaul
På det stora Best of San Diego-partyt som mitt jobb ordnar varje år. Gammal H&M-klänning som jag inte heller hatar.

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *