Ytligheter

Klänningskrisen, del 3

Okej, ni vet den där klänningen jag beställde till min systers bröllop? Den kom häromdagen. Är inte helt nöjd, kanske mest med tanke på att jag beställde en storlek S och fick en storlek L. Den kom dock hela vägen från Kina, så det är kanske inte riktigt läge att skicka tillbaka och vänta på en ny. Vi åker liksom till Peru om en månad.

Jaja. Det löser sig nog det här också.

8 Comments

 • Sofia

  Åhnej. Påminner mig om när jag också köpte en skir chiffongsak från Kina på etsy. Fick fel klänning två gånger varpå säljaren ändå åberopade sin no return policy. Mailkorrespondensen oss emellan bestod av 40 mail när det hela var över. 40 mail. Sjukt ovärt för alla inblandade. Även om Kinapaketen hade grymt fina frimärken.
  Lycka till 😉

  • Cinderalley

   Jaaa, jag kommer ihåg det! Uh, klänningen jag köpte var så pass billig att jag inte ens orkar hålla på och krångla. Får försöka hitta en ny istället.

  • Cinderalley

   Jag är 175 så inte extremt lång, men det känns som att de flesta kläder i alla fall häromkring är gjorda för kortare människor. Har kollat Asos tall, men tack ändå för tipset!

 • Anna Nio

  Nej, fan vad surt! Det är ju lite av en gamble att beställa billiga paltor från Kina eller Korea, men som du skriver själv så är det så lite pengar att det inte är värt att tjafsa om det inte blir bra. Men har du provat klänningen? För ofta är en asiatisk S inte alls samma size som en eh, så att säga västerländsk S. Jag har t.ex. beställt M ibland, fast jag vanligen har XS.

   • Anna Nio

    Skit också. 🙁 Nu minns jag inte vilka tips du fått innan, men Asos har ju mycket att välja bland, och Forever 21 kan också ha fina och billiga grejer (iaf i ditt land, deras europeiska sajt lämnar mycket övrigt att önska). Eller, hmm, pinup-liknande klänningar kanske kan vara nåt? T.ex. Stop Staring: http://www.stopstaringclothing.com DangerDame: http://dangerdame.com eller Vivien of Holloway: http://www.vivienofholloway.com

    Har inte köpt nåt från någon av sajterna själv, men Stop Staring vet jag iaf folk som handlat från, och varit mycket nöjda. Thrift stores är såklart också ett hett tips, men då får man lägga ned mer tid och effort, eftersom det bara finns en av varje grej, såklart. Hoppas du hittar nåt iaf!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *