Bilar och sånt

Om kärleken till riktigt gamla fordon

paulshoebox

När jag var på väg hem från jobbet igår råkade jag få syn på en parkerad bil som såg exakt ut som min killes, fast med ett helt baksäte på taket. Det visade sig att hans bil hade gått sönder ungefär ett kvarter från mitt hus några timmar tidigare, och att han hade varit där och meckat med den sen dess.

När jag körde förbi var den nästan färdigfixad, så jag gjorde det enda hjälpsamma jag kunde komma på och åkte hem och hämtade öl från min kyl och promenerade över med den.

Så här är det i alla fall ganska ofta när man är tillsammans med en kille som så passionerat älskar riktigt gamla fordon att han kör till jobbet varje dag antingen i en -51 Ford utan fönster eller på en gammal Harley-chopper från samma årtionde. Det nyaste fordonet han äger är en annan chopper från 70-talet. Så min skrotiga pickis från 1996 (med fönster! vindrutetorkare! blinkers! AC!) känns sprillans ny i jämförelse.

Sen fick jag köra hem Forden åt honom, vilket var en smula nervöst eftersom den är så låg att det knappt går att se ut genom den. Ha! Men det gick bra ändå.

sannashoebox

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *