Irritationsmoment,  Katterna

Pilateskatten

I fredags hade jag tid för magnetröntgen av min handled. Ni vet, den som jag stukade för snart ett år sen och som fortfarande inte har läkt. Jag har aldrig gjort en MRI tidigare, så var inte beredd på hur extremt otrevligt det skulle vara att ligga absolut blixtstilla i en trång tub i en halvtimme medan det lät som ett brandalarm var i full gång omkring en. Såatteh, det var kanske tur att jag gjorde detta klockan 19:30 på en fredag, och kom direkt från att ha varit på ett bryggeri och druckit några öl med jobbet. Hade jag gjort detta nykter hade det möjligen varit ännu värre.

Häromdagen fick jag i alla fall resultaten, som visade att de inte hade hittat någon structural damage. Och det är väl bra, eftersom det innebär att jag inte behöver opereras, men det är ändå lite frustrerande att ha så här ont utan att någon riktigt har en lösning på det.

Eftersom den samlade läkarkåren inte har några svar så gör jag vad jag kan på egen hand. Jag inser själv att en av anledningarna till att jag har så ont i axlar, händer och nacke är för att jag inte har kunnat träna ordentligt på snart ett år och därför inte har några muskler uppbyggda som liksom skyddar mig från sånt här. Och det är svårt att till exempel lyfta vikter för att bygga upp axelstyrka när ens handled inte funkar, så jag gör annat istället. Springer en massa, till exempel. Och kör pilates. Innan min olycka gick jag och tränade på en pilatesstudio två gånger i veckan, men de är så fokuserade på att dra och lyfta och ha sig, så nu kör jag lättare pass hemma istället.

Och att träna hemma har onekligen sina fördelar. Till exempel världens gulligaste träningspartner, aka pilateskatten Ninja.

pilatescat

8 Comments

 • Katerina

  Hejhej! Om du inte redan har provat sá borde du ju gá till sjukgymnast, helst till en som är specialist pá händer. Jag kom precis hem frán min och de specialiserar sig pá händer och har en massa klienter som har fátt nágon trauma pá händerna och armarna, typ ramlat pá handen osv. Sen finns det nàgon sorts dynaball eller vad det heter som hjälper till att stärka handen, vet inte hur mycket den väger dock. Sen om det funkar prova med stretchband kanske. Om du nu inte har provat allt det här 😉 Sen kan det ju ocksà hända att du behöva sitta mer ergonomiskt när du jobbar, det är delvis mitt problem, plus lite annat tjafs 🙂 Hoppas att du blir bättre snart!

  • Cinderalley

   Hej och tack för tips! Jag har redan gått hos två olika sjukgymnaster specialiserade på händer, sammanlagt i ungefär fyra månader, men det hjälpte inte alls. Har precis fått remiss till en tredje, dock mer för nacke och axlar, så vi får se hur det går. Jag har också fått en uppdaterad ergonomisk station på jobbet, hittills gör det inte så stor skillnad men det kanske hjälper med tiden. Hoppas det funkar bättre för dig!

   • Katerina

    Usch, hoppas att det går bättre med den tredje, det är himla surt när man inte ser någon lösning på det hela. Som Ida skrev så kanske akupunktur fungerar. Jag har inte använt det för skador (bara allmän obalans eller vad man ska kalla det) så jag vet inte hur det funkar för det men kan hända att det i alla fall tar bort smärta tillfälligt och kan låta dig slappna av lite. Lycka till!

  • Cinderalley

   Ja, hittills har minst 10 olika personer tipsat om akupunktur så jag borde verkligen testa. Har dragit mig lite för det eftersom det inte täcks av min sjukförsäkring. Men om det hjälper känns det ju ändå värt pengarna.

 • Gunnie

  Har du hört talas om TENS eller provat det? (Transcutaneous electrical nerve stimulation). Behandlingen innebär att nerver under huden stimuleras av elektriska strömmar. Praktiskt innebär det att en batteridriven TENS-apparat överför svag ström via ledningar till plattor/elektroder som sätts på kroppen över eller i närheten av det område där man har ont. Vid behandlingen stimuleras nerverna under huden av de elektriska strömmarna. Det leder till att kroppens eget smärtlindringssystem aktiveras.
  I Sverige kan man köpa sådana apparater själv på nätet och de används också av sjukgymnaster inom vården. Jag har inte själv prövat på, men jag känner några som har gjort det och blivit hjälpta. Kanske något att kolla upp?

  • Cinderalley

   Jag har en sån! Kom jag på nu. Ska bara gräva fram den och faktiskt komma mig för att använda den också. Tack för påminnelsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *